SDU: “Novalić umjesto da se sa svojom vladom stavi u borbu protiv korupcije on se stavio u borbu protiv policije. I laiku je valjda jasno zašto! “

SDU
Autor 21.12.2017. u 09:58

SDU: “Novalić umjesto da se sa svojom vladom stavi u borbu protiv korupcije on se stavio u borbu protiv policije. I laiku je valjda jasno zašto! “

“Sramotno je da vlast koja se kune u borbu protiv korupcije jako nisko drži pripadnike Ministarstva Unutrašnjih Poslova i Uprave policije F BiH. Aktuelna Vlada F BiH na čelu sa Fadilom Novalićem dodatno ponižava policiju sa novim prijedlogom Zakona o PIO u F BiH u kojem policija nema dosadašnji status.

Još poražavajuće od toga je činjenica da Vlada F BiH kroz svoja saopštenja koja tim povodom daje krivi policiju da opstruira vladu i da štrajkom želi da parališe kompletan sistem sigurnosti. Premijer Novalić valjda na taj način želi da posvađa javnost sa policijom, što je apsurdno. Umjesto da dodatno uloži u sistem sigurnosti, da obnovi opremu i započne stvarnu i konkretnu borbu protiv korupcije, Premijer Novalić pravi uštede na policiji optužujuži ih da imaju previsoke penzije.

Tražim od Premijera Federacije BiH Fadila Novalića da se udostoji i primi delegaciju sindikata policije na razgovor i započne socijalni dijalog. To je najmanje što može učiniti za policiju koja ne zatvara vrata za dijalog i pored činjenice da su obespravljeni i poniženi od strane Novalićeve Vlade. Novalić umjesto da se sa svojom vladom stavi u borbu protiv korupcije on se stavio u borbu protiv policije, zbog toga se ne mogu se oteti utisku da se aktuelna vlast pribojava da jačanjem policije i pravne države pojedinci iz te iste vlasti ne budu pozvani na odgovornost.  Valjda u Vladi još uvijek ima pametnih ljudi koji će se sjetiti da policija treba da čuva državu i građane, a ne da država i građani budu protiv policije”, stoji u saopćenju SDU.

Tagovi:
SDU
Autor 21.12.2017. u 09:58