SDU: Predsjednik Evropske narodne partije (EPP) Joseph Daul: Denis Zvizdić (Car) je go!

tačno.net
Autor 5.10.2017. u 18:07

SDU: Predsjednik Evropske narodne partije (EPP) Joseph Daul: Denis Zvizdić (Car) je go!

Foto: Patria

“Iskrenost koju je u svojim javnim istupima iskazao gospodin Daul mora da je vrlo neugodno iznenadila i SDA i HDZ koje su zajedno sa Vučićevim SNSom i drugim partijama u regionu članice političke grupacije EPP u Evropskom Parlamentu. Sa druge strane gospodin Daul je samo konstatirao ono što građani u BiH odavno znaju, a to je da je car go!

Njegova izjava da su političari u BiH okupirani narednim izborima, a ne narednim naraštajima najbolje oslikava sav jad i čemer koji krasi našu vrlu političku elitu. Umjesto riječi pohvale i kurtoaznog zahvaljivanja domaćinu, gospodin Daul je osuo paljbu po ovdašnjim političarima optuživši ih da su se otuđili od naroda i da mu je savršeno jasno zašto mladi napuštaju BiH. Iako su motivi posjete gospodina Daula našoj zemlji prožeti političkim interesima HDZ BiH, ni oni nisu ostali pošteđeni njegove vrlo iskrene kritike. Međutim, rukovodstvo SDU BiH smatra da bi gospodinu Daulu neko trebao objasniti da je našim političarima koncept moralne odgovornosti nepoznata kategorija i da oni neće podnijeti ostavke zbog njegove iskrenosti, jer su nemoralni i nemaju obraza. Npr. Denis Zvizdić kao predsjedavajući VM BiH nije se uopšte unezgodio na ove direktne prozivke u vezi bankrota politike koju sprovodi SDA sa svojim koalicionim partnerima.

Stoga, rukovodstvo SDU BiH pozdravlja iskrenost gospodina Daula, ali smatra da se jedina prava kazna za povlaštenu kastu političara u BiH nalazi u rukama građana BiH koji u prvoj sedmici oktobra 2018. godine jednim potezom olovke mogu ukinuti visoka primanja, službene automobile, dodatak na odvojeni život i druge privilegije aktuelne vlasti. Zato SDU BiH poziva građane da na taj način kazne aktuelnu vlast za tešku ekonomsku i socijalnu situaciju i zastoj na putu ka Evropskoj uniji i NATO-u”, stoji u saopćenju SDU.

tačno.net
Autor 5.10.2017. u 18:07