SDU: “Velika priča, a mali rezultati”

tačno.net
Autor 28.3.2017. u 13:06

SDU: “Velika priča, a mali rezultati”

“Prema stavovima i tvrdnjama koje je za medije u svom intervjuu iznio premijer Konaković, izgleda da ON i svi mi ostali građani Kantona Sarajevo živimo u nekim različitim svjetovima i dimenzijama.

Premijer Konaković izgleda zaboravlja da je široj javnosti dobro poznato da je On lično bio šef kluba poslanika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo i da je kao poslanik bio uvijek protiv inicijativa koje su vodile ka borbi protiv korupcije, uštedama u komunalnim preduzećima i ukidanju stranačkog zapošljavanja.

Sad odjednom u ulozi premijera gospodin Konaković doživljava katarzu, ali se samo deklarativno bori za objedinjavanje komunalne privrede inače prijedlog poslanika SDU BiH još iz manadata 2010. – 2014. godine. Sad mu ne smeta da uzme i naš prijedlog Zakona o držanju i nošenju oružja u KS i da ga promoviše kao mjeru za suzbijanje kriminala, dok je u vrijeme dok je bio šef kluba SDA bio kategorički protiv ovog prijedloga SDU BiH. Da sada ne spominjemo nelogična poskupljenja plina, nečovječne redukcije vode, postavljanje nekompetetnih i stranačkih kadrova, nezakonitih zapošljavanja u javna komunalna preduzeća i ustanove, zabrane kulturnih događaja itd. Itd…

Ono što je zabrinjavajuće je činjenica da premijer Konaković tobože “bije bitku” protiv stranačkog zapošljavanja i korupcije, dok se istovremeno protiv čelnih ljudi SDA vode sudski postupci baš zbog nezakonitog zapošaljavanja i posredovanja u zapošljavanju.

Kome to Premijer Konaković prodaje maglu?

Apsolutno je jasno da  je SDA dovela Bosnu i Hercegovinu u stanje apsolutnog moralnog bankrota i da je samo pitanje dana kada će SDA gurnuti zemlju i u grčki scenario, jer niti ima koncepta niti ima želje da radi za interes građana. Pojedinci koji iz ove stranke obnašaju funkcije postaju doktori nauka i milioneri preko noći, dok se država zadužuje, a svi mi građani postajemo njihovi žiranti u podizanju tih nepovoljnih kredita kod MMF-a.

I premijer Konaković i njegov predsjednik stranke Izetbegović da imaju imalo obraza do sada bi, ne samo zbog propasti revizije tužbe, već zbog uzimanja dostojasntva građanima i borcima koji su branili ovu zemlju, već podnijeli ostavke i povukli se iz političkog života.

Ovako, običnim smrtnicima koji preživljavaju sa 5 KM dnevno ostaje samo da na TV emisijama gledaju ine Konakoviće kako u raznim emisijama okreću našu pažnju sa ključnih stvari na trivijalne epizode od koje samo stranački uhljebi imaju koristi.

Nažalost ono što mu ide u korist jeste što u skupštinskim klupama Kantona Sarajevo nema apsolutno nikakavu opoziciju koja bi javno ukazala na sve ove njegove propuste i promašaje”, stoji u saopćenju SDU.

tačno.net
Autor 28.3.2017. u 13:06