SINOĆ U DOMU ARMIJE PREMIJERNO IZVEDENA PREDSTAVA “WHAT IS EUROPE?“

tačno.net
Autor 1.2.2016. u 15:51

SINOĆ U DOMU ARMIJE PREMIJERNO IZVEDENA PREDSTAVA “WHAT IS EUROPE?“

Premijera predstave Andrása Urbána “What is Europe?“, nastala prema esejima László Végela, sinoć je premijerno igrana u Domu Oružanih snaga BiH. Tim predstave koji sačinjavaju András Urbán, László Végel, Sanin Milavić, Vedrana Seksan, Mirna Kreso, Benjamin Bajramović, Dženana Džanić, Amar Čustović, Bojana Vidosavljević, Lejla Hodžić, Irena Popović, Zulfikar Filandra i Jasmina Koluh publici je kroz prizmu jugonostalgije i težnje ka Zapadnoj Evropi predstavio priču o odnosu balkanskog čovjeka prema svojoj prošlosti i budućnosti. Reprizna igranja predstave zakazana su za 01. i 02. februar u istom terminu.

Protagonista predstave, Benjamin Bajramović, istakao je da je jako sretan što je nakon višemjesečnih priprema predstava konačno prezentovana publici. “Premijera je bila kulminacija svega što smo radili u proteklom periodu i sve se nekako dobro posložilo. Glumački smo bili jako dobri, a ono što me posebno obradovala je odziv publike. Iako sarajevska publika možda nije navikla na ovu vrstu teatra, predstavu su jako dobro primili“, naveo je Bajramović te pozvao građane da pogledaju jedno od dva reprizna igranja.

Ulaznice za reprizna igranja predstave kupiti se mogu u direkciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS po cijeni od 10 KM, a rezervacije je moguće izvršiti pozivom na broj 033 216 272. Prihodi od prodatih ulaznica za sva igranja predstave direkcija Scene MESS će uplatiti porodicama poginulih vojnika Oružanih snaga BiH u terorističkom aktu.

Partner projekta je Narodno pozorište Sarajevo, a realizaciju predstave su posebno podržali i Ministarstvo odbrane BiH, Ministarstvo kulture i sporta KS, ART HUB-Centar umjetnosti, Centar za kulturu Sarajevo, Dom oružanih snaga BiH, Multimedia i Pal-e AV Systems.

tačno.net
Autor 1.2.2016. u 15:51