Sorensen: Želimo da se BiH priključi EU i tu smo da pomognemo u ostvarenju toga

tačno.net
Autor 14.3.2014. u 13:46

Sorensen: Želimo da se BiH priključi EU i tu smo da pomognemo u ostvarenju toga

Šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Peter Sorensen u današnjem obraćanju medijima u Sarajevu, govoreći o novom pristupu Evropske unije u Bosni i Hercegovini kazao je da EU ostaje posvećena onome što je radila u Bosni i Hercegovini

Šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Peter Sorensen u današnjem obraćanju medijima u Sarajevu, govoreći o novom pristupu Evropske unije u Bosni i Hercegovini kazao je da EU ostaje posvećena onome što je radila u Bosni i Hercegovini, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Ono što je činjenica jeste da mi ostajemo ovdje, da ostajemo posvećeni onome što radimo i da širimo krug našeg djelovanja. U tom svjetlu treba posmatrati i posjetu Catherine Ashton i posjetu direktora Kristiana Danielsona i sve ovo što se dešavalo. Ono što mi želimo jeste da se BiH priključi EU. Ono što ćemo mi uraditi jeste da ćemo mi i više nego što treba raditi da pomognemo da se to zaista i ostvari”, pojasnio je Sorensen.

Odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi sa smjenom ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, sa kojim se jutros sastao, on je kazao da smjene, kojih je bilo dosta otkako je on došao, znače da se nešto dešava.

“Demokratski izabrane strukture odlučuju ko će biti, a ko ne u vlasti. Ja nemam komentara”, pojasnio je Sorensen.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li se on osjeća sigurno u BiH Sorensen je odgovorio potvrdno.

tačno.net
Autor 14.3.2014. u 13:46

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija