ŠTO JOŠ TREBA DA SE DESI???

Stefa
Autor 10.1.2015. u 14:24

ŠTO JOŠ TREBA DA SE DESI???

U povodu jedne peticije…

„Kumrovac hrče i

Svi naši Kumrovci hrču!“

Miroslav Krleža

 

U Bosni i Hercegovini, u oba njena entiteta i u sva tri njena politička realiteta ne prestaje, odnosno, praktično je kontinuiran raznovrsni politički pritisak na medijske kuće i medijske djelatnike! Od aktualne vlasti, naravno!!!

Piše: Gradimir Gojer

Metode zastrašivanja medija idu od visokosofisticiranih tajnih službi do grubog, papanskog, seljačko-grmaljskog provociranja onih koji u svakom civiliziranom dijelu planete uživaju respektan odnos kako vlasti tako i oporbe.

Najgrublji udari na medijske djelatnike portala Klix.ba i Tacno.net prije nekoliko dana, samo su potvrda dugogodišnjeg, nekažnjenog tiraniziranja i sataniziranja medija, u pojedinim slučajevima čak (!?!) uz blagoslov tužiteljstava???! Ne može me nitko ubijediti da iza ovih rabota ne stoje štabovi i stožeri stranaka, kojima su, nažalost, građani BiH u oba entiteta pružili plebiscitarnu (!) potporu na posljednjim općim izborima u BiH. Blijede reakcije takozvane intelektualne javnosti i gotovo nikakve reakcije iz oporbenih političkih stranaka podsjećaju me na neka davna vremena, obilježena domanovićevskim situacijama…

Svojevremeno sam, poput kakova političkoga Don Kihota, i sam uputio otvorenu epistolu tužitelju Salihoviću, inzistirajući da se počne baviti krupnim ribama, kriminalom i korupcijom koja je koncentrirana i stanuje na tri bh. adrese: na Poljinama, u Laktašima i u dolini Radobolje… Nije me poslušao. Za to vrijeme naši su se federalni i županijski tužitelji dali u akciju protiv novinara portala Klix.ba, uz nevjerojatno uspješnu (??!!) koordinaciju MUPa RS i MUPa Kantona Sarajevo. Za njima nisu zaostali ni stranački poslušnici iz redova policije Hercegovačko-neretvanskog kantona u prekršajnim prijavama, koji su političkim kriminalcima, što su maltretirali na javnom mjestu novinare i osvjedočene antifašiste, Šteficu Galić i Amera Bahtijara, pridružili u prekršajnoj prijavi i samog Amera Bahtijara, čestitog i javno prononsiranog protivnika zla na ovim prostorima, koji svoj posao novinara radi na način koji dolikuje blistavim trenucima ove profesije.

Eto u kakvom političkom sustavu živimo, tačnije je kazati preživljavamo… Jer, svemu ovome treba pridružiti i brutalno prebijanje istaknutog sveučilišnog profesora Slave Kukića, i sve druge oblike zastrašivanja kulturnih i javnih radnika u BiH.

Šutnja na sve ovo je odgovor jadne bh. oporbe kao i ušutkanih i ustrašenih medija u BiH.

NVO Gariwo ponijela se časno u ovoj potpuno neprirodnoj, infernalnoj situaciji. Pokrenula je on line peticiju upućenu svim glavnim tužiteljima u BiH, pod naslovom „Za konačnu slobodu medija“ (http://www.gariwo.org/bs/novosti-i-dogadjaji/novosti/peticija). Dok ispisujem ove retke, a treći je dan potpisivanja ove peticije, nju je potpisima ovjerilo četrdesetak građana???

Bosna i Hercegovina je mrtvo more u kojem novinare i intelektualce progone po ideologijskoj osnovici, a u isto doba veliki broj njihovih kolega kalkulantski šuti.

Što treba još da se desi uz gašenje medijskih sloboda, pa da netko iz vajne sveučilišne i intelektualne javnosti (riječ elita ovdje ne pominjem, jer njima ona jednostavno ne pristaje!) reagira?

Iz svega ovoga dade se zaključiti da je ovih dana članovima Kruga 99, Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca i Hrvatskog narodnog vijeća važnija svaka blagdanska svetkovina i sveukupno blagoutrobije od zaštite javne riječi i njenih sloboda??!!

Uostalom, sramna je i šutnja ministra policije Kantona Sarajevo, Nermina Pećanca, nakon koordinirane akcije MUPa Kantona Sarajevo i MUPa RS….

Imali bi o ovome što kazati i rektori sarajevskih i mostarskih sveučilišta kao i dekani fakulteta na tim sveučilištima. Izvinjavam se, istina, ovdje, časnom europskom intelektualcu, dopredsjedniku Kruga 99, i sveučilišnom profesoru, Tariku Kupusoviću, koji je među prvima potpisao peticiju i dokazao da još postoji prst obraza kod sveučilišnih radnika…

Što još treba da nam se desi pa da spriječimo na djelu dokazani fašizam koji provode vlasti u BiH???

Po svemu sudeći cijelu BiH i dalje mogu promatrati kroz verse premudrog Miroslava Krleže:

„Kumrovac hrče i

Svi naši Kumrovci hrču!“

Ipak, neće proći!

No passaran!!!

Smrt fašizmu, sloboda narodu!!!

Stefa
Autor 10.1.2015. u 14:24

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija