Studenti iz 15 zemalja svijeta obilježili Međunarodni dan studenata

tačno.net
Autor 28.11.2013. u 13:15

Studenti iz 15 zemalja svijeta obilježili Međunarodni dan studenata

Obilježavanje Međunarodnog dana studenata realizira se u saradnji sa studentima iz 15 zemalja, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kirgistana, Azerbejdžana, Irana, Palestine, Saudijske Arabije, Pakistana, Kine, Vijetnama, Moldavije, Makedonije, Turske, Mongolije i Libije

Studenti iz 15 zemalja svijeta prigodnim kulturno-umjetničkim programom obilježili su danas u kampusu Internacionalnog Burč univerziteta u Sarajevu Međunarodni dan studenata.

Obilježavanje Međunarodnog dana studenata realizira se u saradnji sa studentima iz 15 zemalja, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kirgistana, Azerbejdžana, Irana, Palestine, Saudijske Arabije, Pakistana, Kine, Vijetnama, Moldavije, Makedonije, Turske, Mongolije i Libije, koji će na štandovima predstaviti svoje kulture, narodne nošnje, kulturno-historijske tradicije i nacionalne kuhinje zemalja iz kojih dolaze, kroz usmene i video prezentacije, brošure, letke, te autentične predmete, potvrđeno je iz Službe za odnose sa javnošću Internacionalnog Burč univerziteta.

Pored prezentacije po štandovima, svoj nastup imat će folklorno društvo iz Kiseljaka, a biće otvorena i izložbe studentskih fotografija, te nagrađena tri najbolja rada.

Međunarodni dan studenata obilježava se u mnogim zemljama, a prvi ovakav događaj zabilježen je u Londonu 1941. godine. S ciljem ukazivanja na važnost međusobnog upoznavanja i širenja saradnje između predstavnika različitih kultura, te učenja o drugom i drugačijem Internacionalni Burč univerzitet već drugu godinu za redom organizuje kulturno-umjetničku manifestaciju, koja je otvorena i za javnost.

tačno.net
Autor 28.11.2013. u 13:15

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija