SDU: “Svoj opoziciji u BiH: Ili raspustite parlamente ili zaćutite!”

tačno.net
Autor 7.2.2017. u 13:55

SDU: “Svoj opoziciji u BiH: Ili raspustite parlamente ili zaćutite!”

“Smjena Fadila Novalića sa funkcije premijera Vlade FBiH neće promijeniti politiku SDA i njihovih partnera u vlasti. Naprosto će samo doći drugi kadar koga oni odrede da nastavi tamo gdje je Novalić stao. Tako da se njegovom ostavkom ništa ne rješava. Na taj način se još daje izlaz aktuelnoj vlasti da udovoljenjem zahtjevu opozicije i smjenom Novalića prikrije katastrofalnu socijalnu i ekonomsku situaciju u BiH.

Novalić je samo protagonista jedne loše politike, politike u kojoj javna potrošnja konstantno raste. Politike po kojoj smo po stranim investicijama ubjedljivo zadnji u Evropi. Politike koja ne zna da riješi preko 450.000 nezaposlenih. Politike u kojoj zapošljavanje ima pozitivan trend samo kad se to radi putem projekata Zavoda za zapošljavanje u vezi sa prvim zaposlenjem i pripravničkim stažom. Sa druge strane još su licemjernija jalova saopštenja opozicije poput ovog oko ostavke Novalića koja služe samo da se prikaže kako opozicija tobože nešto radi, dok se istovremeno 80.000 mladih u BiH odriče svog pasoša.

Stoga SDU BiH traži od svih opozicionih stranaka da napuste konformizam svojih pozicija koje imaju u parlamentima i da zatraže raspuštanje parlamenata na svim nivoima i raspisivanje prijevremenih izbora. Jedino će na taj način, a ne pojedinačnim ostavkama, spriječiti realizaciju politika aktuelne vlasti. Sve drugo spada u domen demagogije od koje građani nemaju nikakvu konkretnu korist, dok vlast i parlamentarna opozicija itekako ima”, stoji u saopštenju SDU BIH.

Tagovi:
tačno.net
Autor 7.2.2017. u 13:55