TREĆI SARAJEVO STUDENT FEST OD 10. DO 17. MAJA

tačno.net
Autor 9.5.2014. u 14:54

TREĆI SARAJEVO STUDENT FEST OD 10. DO 17. MAJA

Treći Sarajevo Student Fest najveći studentski kulturni događaj u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu održat će se u od 10. do 17. maja u našem glavnom gradu. Festival se organizuje treću godinu zaredom, a u okviru bogatog programa održat će se poetsko večer, predstava i projekcija filma studenata Akademije scenskih umjetnosti, izložba radova studenata Arhitektonskog fakulteta, muzička radionica u dječijem domu Bjelave, studentska edukacija na temu organizacije kulturnih aktivnosti te Studentski bazar.

Predsjednik organizacionog odbora, Adnan Vehabović, istakao je zadovoljstvo što Studentski parlament već treću godinu zaredom organizuje ovaj festival te što će se i ove godine nastaviti trend rasta i proširivanja programa. “Nadam se da ćemo kroz koncept i program festivala ustabiliti održivost projekta i ispuniti ciljeve afirmacije, promocije i motivacije studenata da se bave kulturom“, naveo je Vehabović te dodao da će se kompletan sedmodnevni program Festivala održati u kinu Bosna, osim Studentskog bazara koji će se održati na Trgu oslobođenja  – Alija Izetbegović.

Na izložbi radova prezentovat će se najbolji radovi studenata Arhitektonskog fakulteta iz predmeta Projektovanje 3, Projektovanje 5, Arhitektonske konstrukcije 5. Na poetskoj večeri studenti će prezentovati svoju poeziju i usput od eminentnih književnih kritičara dobiti odgovarajuće kritike na njihov rad, dok će također imati priliku da čuju par značajnih poetičara našeg društva. Tokom posjete dječijem Domu Bjelave predstavnici studentskih bendova će se kroz muzičku radionicu družiti sa štićenicima, a na Studentskom bazara učesnici će prezentovati svoje rukotvorine i tako pokazati svoju kreativnost.

No kao i u u protekle dvije godine, glavni dio Festivala će se odnositi na takmičenje studentskih bendova koje će se održati u dvije festivalske noći, a učešće će uzeti više od deset bendova sa fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu. Studentski bendovi će imati priliku da zastupaju svoj fakultet i da pokažu svoj muzički talenat te se na taj način afirmišu i otvore put za buduće nastupe.

Novitet ovogodišnjeg Festivala će biti razmjena studenata koja će organizovati sa kolegama iz Beograda, a saradnja će uključivati zajedničko organizovanje festivala u Beogradu, te priliku za 20 studenata sa Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Beogradu da učestvuju u oba festivala. “Program razmjene i organizacije festivala u Sarajevu i Beogradu, pored Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, finansira fondacija Schuler Helfen Leben kroz program Movements Across Borders (MAB)“, naglasio je Vehabović.

Cilj Festivala je umrežavanju studenata, razmjena kontakata i podsticanje na veći angažman u vannastavnim aktivnostima. Više informacija kao i kompletan tok Festivala moći se pratiti putem zvanične web prezentacije Studentskog parlamenta www.spus.ba kao i Facebook fan pagea.

Tagovi:
tačno.net
Autor 9.5.2014. u 14:54