U slučaju Viteškić SDP ustao protiv vlastite prakse

tačno.net
Autor 4.8.2014. u 15:31

U slučaju Viteškić SDP ustao protiv vlastite prakse

Perfidan način na koji je većina predvođena SDA-om smijenila predsjedavajuću OV Ilidža Smiljanu Viteškić, identičan je načinu na koji je, u maju, većina predvođena SDP-om smijenila predsjedavajuću OV Centar, koja je bila izabrana ispred Naše stranke.

Kantonalni odbor SDP-a je burno reagirao poslije smjene svoje članice, govoreći o kršenju zakona, Statuta i Poslovnika OV i najavljujući podnošenje apelacije Ustavnom sudu. Ali sve što je SDP u kritičkom osvrtu iznio na račun SDA-ove prakse u slučaju Viteškić, odnosi se i na račun prakse SDP-a u slučaju smjene predsjedavajuće OV Centar.

SDP tvrdi da Viteškić, kao predsjedavajuća OV Ilidža, nije prekršila pravila utvrđena Poslovnikom, Statutom, Ustavom BiH i FBiH. Ali isti taj SDP nije htio imati u vidu činjenicu da ni predsjedavajuća OV Centar nije prekršila nijedno pravilo propisano navedenim dokumentima.

Klub vijećnica Naše stranke je shodno tome u slučaju smjene u OV Centar uputio u zakonskom roku Zahtjev za preispitivanje odluke o opozivu zbog kršenja procedure u postupku donošenja odluke dvotrećinskom većinom. Nakon dva mjeseca još nema pismenog odgovora.

tačno.net
Autor 4.8.2014. u 15:31