U srijedu prvi sastanak Plenuma građana Sarajeva

tačno.net
Autor 11.2.2014. u 08:18

U srijedu prvi sastanak Plenuma građana Sarajeva

Plenum građana Sarajeva okupljen oko istoimene Facebook grupe održat će sastanak u srijedu, 12. februara. Mjesto i satnica održavanja će biti naknadno objavljena na društvenoj mreži.

 Jedan od današnjih zaključaka Plenuma građana i građanki Sarajeva je i zahtjev da se o formiranju narednog sastava vlade odlučuje na temelju zaključaka Plenuma.

“Kako bi se spriječilo političko mešetarenje, pozivamo građanstvo Sarajeva da ne ulazi u pregovore s vlastima nego da, po ugledu na Tuzlu, dođe na plenum i u otvorenoj javnoj diskusiji ravnopravnih učesnika formuliše zahtjeve i odluke koje će zaustaviti pljačku društva i postaviti temelje pravednijeg poretka”, jedna je od poruka naFacebook grupi.

Kako je kazao Ibrahim Tanović, jedan od članova Inicijativnog odbora za organizaciju Plenuma građana i građanki Sarajeva, oni ne podržavaju nikakav vid nasilja.

“Želimo svu pozitivnu energiju usmjeriti na jedan konstruktivan način. Pozivamo građane da dođu na sastanak Plenuma u srijedu, a mjesto i vrijeme održavanja objavit ćemo na našoj Facebook grupi”, kazao je Tanović.

tačno.net
Autor 11.2.2014. u 08:18