U toku akcija Kavala: Pretresi na 13 lokacija u BiH

tačno.net
Autor 8.9.2014. u 09:47

U toku akcija Kavala: Pretresi na 13 lokacija u BiH

U više gradova u Bosni i Hercegovini u toku su pretresi na nekoliko lokacija u akciji policija na razbijanju organizirane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem ljudi, neovlašćenim korištenjem ličnih podataka, krađom vozila, falsifikovanjem dokumenata i drugim krivičnim djelima.

Pretresi se vrše na 13 lokacija. Fena nezvanično saznaje da su u pitanju područje Banje Luke, Bijeljine, Dervente, Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS-a su potvrdili da akciju kodnog naziva „Kavala i Kavala 2″ provodi Služba za suzbijanje organizovanog kriminaliteta i korupcije MUP-a RS, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Federacije BiH, a pod nadzorom i koordinacijom Tužilaštva BiH.

Cilj akcije je lišenje slobode osoba koje se sumnjiče da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili pomenuta krivična djela, kao i krivična djela prikrivanja, prevare, navođenja na ovjeru neistinitog sadržaja, pomaganje i izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namjenjenih za izvršenje krivičnih djela.

Akcija se vodi u saradnju sa policijskim službenicima Republike Srbije, Republike Slovenije i Republike Njemačke koji aktivno učestvuju na prikupljanju dokaza.

 

 

oslobodjenje.ba

tačno.net
Autor 8.9.2014. u 09:47