Udruženje/udruga BH novinari domaćin godišnjeg sastanka Evropske federacije novinara (EFJ)

tačno.net
Autor 19.4.2016. u 11:34

Udruženje/udruga BH novinari domaćin godišnjeg sastanka Evropske federacije novinara (EFJ)

Godišnji sastanak Evropske federacije novinara (EFJ) bit će održan u saradnji sa Udruženjem/udrugom BH novinari u sarajevskom hotelu Evropa 25. i 26. aprila. Okupiće oko 120 novinara iz evropskih i bliskoistočnih zemalja, te predstavnika evropskih i svjetskih organizacija za zaštitu slobode medija i sigurnosti novinara.

Evropska federacija novinara (EFJ) je krovna organizacija novinara Evrope sa sjedištem u Briselu, ima 73 članice (udruženja novinara i novinarske sindikate) iz 43 države. Udruženje/udruga BH novinari je postala punopravnom članicom EFJ 2014.godine. Evropska federacija novinara (www.efj.org) je veoma aktivna u zaštiti slobode medija i individualnih prava novinara, zbog čega je posebna čast  za BH novinare da bude domaćin ovog velikog skupa evropskih novinara.

Pored redovnih tema sastanka, izbora za upravne organe i izvještaje o aktivnostima EFJ, položaju medija i medijskih sloboda, teme ovogodišnjeg generalnog sastanka EFJ bit će i zaštita radnih prava novinara, sloboda udruživanja novinara i aktivnosti udruženja novinara i medijskih sindikata. Na konferenciji će se pored predstavnika udruženja novinara, sindikata medija i medijskih eksperata, prisutnima obratiti i Dunja Mijatović, predstavnica za slobodu medija OSCE-a, Mogens Blicher Bjerregård, predsjednik  EFJ-a, Milkica Milojević, predsjednica Udruženja/udruge BH novinari, Ana Babić, predsjednica Skupštine Kantona Sarajevo, Borislav Bojić, predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH, a očekuje se i obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Tagovi:
tačno.net
Autor 19.4.2016. u 11:34

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija