VAR TEHNOLOGIJA

Radomir Lazić
Autor 27.6.2018. u 20:55

Izdvajamo

  • De malo se okrenite oko sebe konstitutivni, de malo pogledajte šta jedete. Ko to uvozi, ko prodaje, ko vas uzima lopatom. Ko dobija najbolje lokacije za poslovne i stambene objekte, kojom trasom ide koridor WC. Pa još škola po imenu (biiip) a ti Gorane Čengiću čekaj dok majmunu dupe zaraste.

Povezani članci

VAR TEHNOLOGIJA

A davno je trebalo primjeniti samo eto tu jebenu VAR tehnologiju, pregledati ponovo sve optužnice, pronaći „izgubljene“ dokaze i otjerati to u Zeničku svlačionicu a ne (o, dal′ će bolja budućnost umjeti da pjeva k′o što su levati pjevali o njoj) naricati nad njegovom patnjom, nevino optuženog. Ali gdje bi stali i toliki jataci i taldžije iz Zvaničnog Sarajeva?

Nije on bog zna kako pametan, prije bih rekao da vješto koristi tuđe gluposti. Koliko je ima u Zvaničnom Sarajevu nije mu ni posebno težak posao. Ko ima živaca, manjak stomačne kiseline i vremena na pretek pa krene da isčita šta je sve slagao (a ko laže taj i krade) za posljednjeg mandata lako će prepoznati nekoliko rečenica koje se godinama vrte u njegovom riječniku i manje više rok od, najviše, mjesec dana u kojem će se ostvariti sva njegova „predviđanja“.  Slušajući ga godinama eto ostadoste bez imovine. Nije više lijepa vaša nego njihova.

Kvaran jeste, hoće slagati i to radi čim otvori uglađena usta, pomalo me podsjeća na Gadafija sa onom ženskom gardom oko sebe jer zna mućak da je lakše poslati u materinu onu bradatu spodobu od Predsjednika Federacije nego, jelte, dame koje uz to još obnašaju……a nešto valjda obnašaju.

Plan da rasturi državu ima i ide mu to, za sada, od ruke, tačnije od šake do Laktaša. Ludog Mileta vješto koristi za obavljanje prljavih poslova ali, ali, ali!

Ipak su glavni njegovi pomagači, jataci, dogogodišnji saveznici, taldžije i svašta još nešto ovdje, u Zvaničnom Sarajevu.

De malo se okrenite oko sebe konstitutivni, de malo pogledajte šta jedete. Ko to uvozi, ko prodaje, ko vas uzima lopatom. Ko dobija najbolje lokacije za poslovne i stambene objekte, kojom trasom ide koridor WC. Pa još škola po imenu (biiip) a ti Gorane Čengiću čekaj dok majmunu dupe zaraste.

Sve ono što on radi radio bi i svako drugi ko ima kakav takav plan pa makar se on zvao rasturanje države. Koristiti glupost protivnika. Tačka.

I sad kmečite zbog jedne jebene utakmice, pa još navijate za susjede koji pjevaju Čavoglave u svlačionici i još se zbog nečega stidite. I treba da se stidite. Uostalom nije putovao službeno da gleda utakmicu prve mu i jedine domovine samo o trošku poreskih obveznika iz dijela Federacije koji se nije plasirao na svjetsko prvenstvo. Porez valjda plaćaju i vlasnici kladionica iz….a oni ne plaćaju? Čuj to!!??

A davno je trebalo primjeniti samo eto tu jebenu VAR tehnologiju, pregledati ponovo sve optužnice, pronaći „izgubljene“ dokaze i otjerati to u Zeničku svlačionicu a ne (o, dal′ će bolja budućnost umjeti da pjeva k′o što su levati pjevali o njoj) naricati nad njegovom patnjom, nevino optuženog.

Ali gdje bi stali i toliki jataci i taldžije iz Zvaničnog Sarajeva?

Kako ide konstitutivni?

Radomir Lazić
Autor 27.6.2018. u 20:55