Večeras na sceni Kamernog teatra 55 premijera predstave ”MIRNA BOSNA”

tačno.net
Autor 3.3.2017. u 12:16

Večeras na sceni Kamernog teatra 55 premijera predstave ”MIRNA BOSNA”

Foto: A. Zrno

Večeras, 03. marta, na sceni Kamernog teatra 55, s početkom u 20:00 sati, premijerno će biti prikazana predstava ”MIRNA BOSNA”,

”MIRNA BOSNA” je predstava rađena po tekstu mladog autora Borisa Lalića, u režiji Saše Peševskog.

Tekst je okarakteriziran riječima samog autora, kao ‘bosanskohercegovačka komedija preživljavanja’.

“MIRNA BOSNA” se nalazi na granici između kriminala i poštenja, na granici između tragedije i komedije, te je zbog toga najbolje opisuje podnaslov drame – Komedija preživljavanja koju je na svijet donio Boris Lalić sa Alipašinog polja.

”MIRNA BOSNA” govori o životarenju dvije porodice, zbližene minulim ratnim nedaćama, i njihovoj vječnoj borbi da iz gliba, života na granici siromaštva i svakodnevne kupus kalje, izađu na svjetlo i čist zrak blagostanja. Ili barem da promijene svakodnevni meni. Prilika za to se pruži kada, na nagovor Rize, koji je ujedno i jedini radno sposoban među njima, počnu da se bave dilanjem marihuane. I to uspješno. Veoma uspješno. Toliko uspješno da bi ih na kraju moglo koštati glave. Jer, u Bosni nije lako voditi ni pošten posao, a kamoli pošteno organizirati kriminalnu organizaciju.

U predstavi igraju Feđa Štukan, Gordana Boban, Vanesa Glođo i Davor Golubović. Dramaturgiju predstave radio je Vedran Fajković, a kostim i scenografiju potpisuje izvanredna Adisa Vatreš Selimović.

Reprizna izvođenja zakazana su u subotu i nedjelju, 04. i 05. marta 2017. godine.

tačno.net
Autor 3.3.2017. u 12:16