Večeras na sceni Kamernog teatra 55, tri nevjerovatne glumačke kreacije izvode predstavu ”SLUŠKINJE”

tačno.net
Autor 9.3.2017. u 10:42

Večeras na sceni Kamernog teatra 55, tri nevjerovatne glumačke kreacije izvode predstavu ”SLUŠKINJE”

Večeras, 09. marta, s početkom u 20:00 sati, na sceni Kamernog teatra 55, će biti izvedena predstava pod nazivom ”Sluškinje”, rađena po tekstu francuskog noveliste Jean Genet-a.

U predstavi igraju izvrsne: Maja Izetbegović, Elma Juković i Dina Mušanović, dok je mentor predstave prof. Admir Glamočak.

Kultni tekst Jean Geneta govori o nepomirljivosti staleža i o vjekovnoj ljudskoj potrebi da žive bolji život i da imaju ono što im ne pripada. Fantastično ispisani likovi sestara Claire i Solange bez ikakve skrupule govore o sukobu realnog i imaginarnog, o nepomirljivosti dominantnog i inferiornog. Sluga će uvijek biti sluga, a gospodar gospodar. Jedini bijeg je u igri. U mašti. U kreiranju sopstvene stvarnosti u kojoj robovi podjarmljuju gospodare i uzimaju bič u svoje ruke. Imagincija u kojoj oni postaju gospodari. Svijet koji im, iako je njihov u potpunosti, otkriva ružno naličje sopstvenih odraza.

Uloge se možda i mogu zamijeniti, ali likovi ostaju isti. Maja, Elma i Dina su ostvarile tri nevjerovatne glumačke kreacije koje nas, nošene njihovom gotovo pa nezajazivom energijom, vrtoglavo uvlače u vješto ispredenu igru mačke i miša.

Ne preostaje vam ništa drugo, nego da dođete u Kamerni teatar 55 večeras, 09. marta u 20:00 sati, i sami se uvjerite u izvanrednost iste.

Tagovi:
tačno.net
Autor 9.3.2017. u 10:42

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija