Večeras u Domu mladih otvaranje kampanje Naše stranke

tačno.net
Autor 13.9.2014. u 17:17

Večeras u Domu mladih otvaranje kampanje Naše stranke

Večeras u malom amfiteatru Doma mladih zvanično će biti otvorena kampanja Naše stranke za predstojeće izbore, prilikom čega će se predstaviti svi kandidati i kandidatkinje za Opće izbore. Prisutnima će se obratiti predsjednik Naše stranke Dennis Gratz, potpredsjednica Sabina Ćudić te potpredsjednici Danis Tanović i Predrag Kojović.

Predsjednik Gratz će se osvrnuti na historijat Naše stranke, poteškoćama i iskušenjima, koja je prolazila u procesu svog političkog sazrijevanja, jednako kao i o njenim principima, koji je čine jedinstvenim fenomenom u političkoj historiji Bosne i Hercegovine.

”Šest godina od osnivanja još uvijek njegujemo ista uvjerenja. Opstali smo i izgradili se u respektabilnu političku stranku, a da pritom nismo izgubili integritet. Opstali smo i ostali svježi, oštri i srčani. Naučili smo da djelujemo u zatrovanoj političkoj areni naše zemlje, a pritom se nismo prodali. To je naš najveći kapital”, kazao je Gratz.

Potpredsjednik Kojović smatra da je potrebno naglasiti spremnost Naše stranke da preuzme odgovornost poslije izbora, podsjećajući da je Naša stranka bila spremna i neposredno poslije februarskih protesta učiniti isto, nudeći konkretan niz mjera, koje su  bile usmjerene na smanjenje nekontrolisane javne potrošnje i stvaranje povoljnijeg ambijenta za zapošljavanje.

”Vlast je tada odbila naš prijedlog. Ali kao što istorija nedvosmisleno pokazuje, dobru, moralnu ideju nije moguće zaustaviti. Njeno ostvarenje može se samo odgoditi. Rok za koji je sadašnja vlast odgodila naše preuzimanje odgovornosti ističe 12. oktobra i ovaj put o njemu neće odlučivati interesne stranačke koalicije nego građani”, kazao je Kojović.

Mali amfiteatar Doma mladih – Sarajevo (18:00h – 20:00h)

tačno.net
Autor 13.9.2014. u 17:17

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija