„Vrijeme je za RAVNOPRAVNOST“

tačno.net
Autor 21.2.2017. u 14:22

„Vrijeme je za RAVNOPRAVNOST“

“Sarajevski otvoreni centar organizira MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O LJUDSKIM PRAVIMA LGBTI OSOBA „Vrijeme je za RAVNOPRAVNOST“ koja će se održati 22.02.2017. godine u hotelu Courtyard by Marriott na adresi Skenderija 1 u Sarajevu.

Međunarodna konferencija o ljudskim pravima LGBTI osoba Vrijeme je za RAVNOPRAVNOST je jednodnevna konferencija s ciljem poticanja javne rasprave o pitanjima od interesa za LGBTI osobe u BiH, tačnije o pravnom priznavanju rodnog identiteta, medicinskom i pravnom pristupu pitanjima koja se tiču interspolnih osoba, te pravnom prepoznavanju zajednica života parova istog spola.

Organizujemo ovu konferenciju kako bismo podsjetili institucije Bosne i Herecegovine i njenih entiteta na obaveze koje je potrebno regulisati u cilju postizanja ravnopravnosti LGBTI osoba u bh. društvu. Ova jednodnevna konferencija bit će mjesto podsticanja javne rasprave o pitanjima od interesa za LGBTI osobe u BiH. Učešće u sklopu panela će uzeti europski, regionalni i domaći eksperti_ce iz polja zaštite ljudskih prava LGBTI osoba, predstavnici_ce Institucije ombudsmena BiH; predstavnici_ce Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH; predstavnici_ce Vijeća Europe; predstavnici_ce civilnog sektora Srbije, Hrvatske i BiH čije će prisustvo aktivistima_kinjama, ali i političarima_kama u BiH pomoći da pronađu način na koji bi ova  značajna pitanja mogli riješiti u konzervativnom bh. društvu”, stoji u saopćenju.

tačno.net
Autor 21.2.2017. u 14:22

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija