VUČIĆEVO STVARNO LICE

Gradimir Gojer
Autor 27.12.2015. u 16:43

VUČIĆEVO STVARNO LICE

Odlukom da prisustvuje obilježavanju dana Republike Srpske u Banja Luci Aleksandar Vučić je prekršio data obećanja i svoje javno proklamirane izjave i stavove!

Čovjek kojem nisam vjerovao nikada, ovoga puta je, vjerojatno, prešao crvenu crtu i svojih mentora i podržavatelja i među političarima velikih svjetskih sila, jer njegov novi, nesumnjivo čvrsti pakt sa Miloradom Dodikom nije ništa drugo nego  prst u oko onima koji su podržavali i, na žalost, i danas podržavaju reformatora srpskog društva i države (???).

Ali odluka u ovom vremenu nimalo sklone opće klime, kako međunarodne, tako i regionalne, za Milorada Dodika, nije smetala premijeru susjedne nam države da de facto i de jure zaštiti čovjeka, kojem su političke (za sada!?!) mnoge optužnice za vratom, a koji negira svakodnevno državu u kojoj je premijer jednog od entiteta???

Da li je dobrosusjedska politika negirati žrtve, i to masovne, nastale u krvavom pohodu i piru onih koji su napustili legitimne institucije tada još postojeće Republike Bosne i Hercegovine u danu koji nosi sjećanje na doba tog sramnog državnog udara kojem kani prisustvovati Aleksandar Vučić?

Nije!

Da li je dobrosusjedstvo ići na poklonjenje u Banja Luku tamošnjem silniku i velmoži upravo u trenutku kada je Skupštini Republike Srpske dostavljena presuda najviše ustavne instance u BiH, kojom se takozvani dan Republike Srpske de facto šalje u povjest!

Nije!

Da li je bio iskren razgovor Alekandra Vučića sa članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem?

Naravno da nije!

Što ovo govori?

Da je Vučićev stvarni politički profil ustvari profil prevrtljivog srpskog populiste, koji ima istine za svaku priliku, a koji je stasao u redovima Šešeljevog jugenda. Očito da sam bio u pravu kada sam nakon prvih javnih istupa i komentara Aleksandra Vučića osporavao masovno bh. divljenje čovjeku koji je oružjem dokazivao srpstvo, pucajući sa Židovskog groblja u Sarajevu po nezaštićenim i nevinim građanima grada na Miljacki.

Ako međunarodna zajednica ne vidi, ili je tačnije kazati ne želi (!!!) vidjeti da je stvarno lice Vučićevo – lice prevejanog šoviniste, a ne nikakvog mirotvorca, još manje reformatora, to će ih u saldiranju njihovih balkanskih političkih računa, kad-tad debelo koštati.

Ali, što mi, građani BiH imamo od toga???

Imamo, naravno, promašene godine u kojima su naši životi tekli na zemljopisnom podeoku bez države, na prostoru koji je formalno kontrolirao Valentin Inzko, koji niti jednim gestom nikada nije, kao ni oni što mu pušu u leđa, čak ni pokušao ozbiljnije kazniti one koji ne provode odluke najvišeg ustavno-pravnog tijela u Bosni i Hercegovini.

Gradimir Gojer
Autor 27.12.2015. u 16:43

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija