Young Heroes – Readers are Leaders: Knjige nisu bauk

tačno.net
Autor 19.3.2018. u 16:36

Young Heroes – Readers are Leaders: Knjige nisu bauk

Škola Helen Doron Centar u saradnji sa Historijskim muzejom Bosne i Hercegovine, u okviru ovogodišnje sedmice odgovornog društvenog poslovanja ove škole, organizuje od 19. marta u prostorijama Muzeja dane knjige u okviru svog projekta “Young Heroes – Readers are Leaders”.

„U suradnji sa Historijskim muzejom Bosne i Hercegovine u periodu od 19.do 24. marta organizujemo u prostorijama ovog muzeja niz aktivnosti koje imaju za cilj približavanje knjige i kulturne djelatnosti muzejske institucije našim učenicima i svim drugim zainteresovanim mladim ljudima. Imajući na umu stanje u našem društvu, te činjenicu da se u njemu jako malo pažnje poklanja procesu približavanja knjige, biblioteke ili institucije kakva je Historijski muzej BiH mladim ljudima, odlučili smo u okviru pozitivne prakse našeg rada ponuditi našim učenicima nekoliko dana intenzivnog i zanimljivog druženja koje ima za cilj pokazati da knjiga i muzej nisu bauk, već prostor za kreativan razvoj i saznavanje svijeta na maštovitiji i zanimljiviji način“, kazali su iz Helen Doron Centar.

Iz ove škole također dodaju da će tokom trajanja projekta ponuditi  u saradnji sa Historijskim muzejom BiH svojim učenicima i drugim zainteresovanima  tri radionice čitanja, diskusije o knjigama i kreativnog pisanja (rezervisane za 19., 21., i 23., mart). Zatim dvije muzejske radionice (20. i 22. marta), koje obuhvataju radionicu Bibliotekar i radionicu Bajka o muzejskom kraljevstvu. Dok je 24. mart rezervisan za Radionicu crtanja – ilustrovanje likova i bajki.

tačno.net
Autor 19.3.2018. u 16:36