ŠTO TO VASI BRKIĆU SMETA?

Ivo Anić
Autor/ica 11.7.2021. u 12:11

ŠTO TO VASI BRKIĆU SMETA?

E moj narode, zavapio je naš Vaso Brkić na svom Facebook statusu, sa suzom u očima sjećajući se tog nenadjebivog dana kada su njegove jedinice Specijalne Policije ALFA ušle u Zagreb. Zagrebom su vijorile tada hrvatske zastave s nacionalnim grbom, nije bilo različitosti, niti smo tada usvajali neke nove obrasce ponašanja, bili smo konačno svoji na svome, srpska nacionalna manjina otišla je na svojim traktorima, a naš Vaso je krvavih gaća ušao u Zagreb koji nikada spontano i upriličeno više neće mahati zastavama koje nisu naše.

E moj narode, ( e moj HDZ), zavapio je Vaso Brkić na svom Facebook statusu, poštivanja različitosti, pa se upitao jesmo li dosegli najviši oblik političkog i intelektualnog razvoja ili smo konačno došli kao Hrvati do dna ljudske gluposti? Pitao bi se to Vaso Brkić na svom Facebook statusu i oko manjih stvari nego li je 55. Međunarodna smotra folklora u Zagrebu zašla za opjevani Jelačić Plac na kojem su njegove „Alfe“ krvavih gaća ušle u Zagreb, ali nekako našem Vasi Brkiću nikako da manja stvar od Užičkog kola u opancima da bude? I pitamo se svi ovih dana, što je to toliko zasmetalo našem Vasi Brkiću na političkoj zrelosti kada je nakon trideset godina jebiga u osvit dobrodošlice pripadnicima srpske i svake druge manjine u Hrvatskoj zrelost i odgovornost društva postalo civilizacijski obrazac ponašanja?

Možda je Vasi Brkiću zasmetalo što na isti dan, trideset godina od kada je krvavih gaća ušao u Zagreb, dosad policiji nepoznati počinitelji nisu u Ulici braće Domany prepriječili put dvjema 30- godišnjakinjama koje su plesale Užičko kolo usred Zagreba, kao što su prepriječili put dvjema 30 – godišnjakinjama koje su po osnovi seksualne orijentacije napali na istom tom mjestu? Dilemu Vase Brkića lako je shvatiti, jer se isti napad odvio nepunih tri dana prije, pa je Vasi Brkiću potpuno nejasno kakva je razlika u glavi identiteta počinitelja koji su pljuvali LGBT zastavu, a ne smeta im ona Srpska koja se vijorila na Trgu Josipa Bana Jelačića na koji je on ušao krvavih gaća sa svojim Alfama?

Gdje su ti počinitelji, i od kuda im pristojnost da se ne pojave recimo oko 21.15 sati u Novom Zagrebu, na autobusnoj stanici, na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Ulice Damira Tomljanovića Gavrana, pa da kao što su 18- godišnjakinji iz ruke izbili zastavu u duginim bojama, pa je još i pristojno napleskali, ne pojave u istom tom terminu, u centru Zagreba na kojem se danas zavijorila zastava Srbije, a mladići i djevojke odjeveni u narodne nošnje na istom tom trgu zaigrali – Užičko kolo?

Nije zapravo teško ući u unutar osigurača mentalnog sklopa nekoga tko je krvavih gaća ušao u Zagreb, nasuprot žica koje pružaju najveći otpor kako ono „ prepoznavanju svojeg od njihovih koji nas usmjeravaju u strujni krug dalje od Crkve, obitelji, Domovine, tradicije i jedinstvenosti.“ Nije zapravo teško, ako imate takvu političku zrelost i društvenu odgovornost da vam mahanje srpskom zastavom s grbom Obrenovića, i posve je jasno zašto je naš junak Domovinskog rata, ovjenčani heroj i dobitnik bezbrojnih odličja reagirao tako kako je reagirao, jebeš mi mater i da sam sam ovjenčani heroj Domovinskog rata i da sam krvave gaće vukao po Velebitu reagirao bih isto, da tu neki nepoznati počinitelji imaju takve prioritete pa da napadaju po križanjima Većeslava Holjevca 18 – godišnjakinje koje nose LGBT zastave umjesto omraženih Srpskih?

Gdje je tu logika?

Vaso Brkić, da se razumijemo nenadjebivi je alfa –mužjak u Hrvata. Ne znam iskreno drugog koji kod Hrvatica ne izaziva čežnju među nogama. Heroj Domovinskog rata, ratnik, nositelj ordenja koliko ni prosječan bauštelac ne bi mogao ponijeti, prvoborac, ali u miru opet pravi namrgođeni Hrvat koji ima Harley Davidsona sa kojeg je istina pao, ali ne možeš od hrvatskog branitelja tražiti baš sve. I da obrani domovinu, i da zna rasporediti teret u bisagama Harley Davidsona.

Dakle, da zaključimo ovaj tekst, koji o opančićima bogatstva njihovog folklora potpuno razumije djecu koja su na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu kao i svaka djeca od sedamnaest koju boli kurac za vaše krvave gaće, zaplesala Užičko kolo, i koja nisu napadnuta na užas našeg Alfa mužjaka, takav tekst bi završiti jedino tako i moglo.

Što to našem Vasi Brkiću zapravo smeta?

Pa možda baš ovaj i ovakav tekst. U kojem se djeca trebaju družiti bez da Vaso Brkić, spomenuti seksualni simbol Hrvatica – shvaća zašto ih treba napasti?

Tagovi:
Ivo Anić
Autor/ica 11.7.2021. u 12:11