Poziv na javnu akciju i najava kampanje Biram društvo bez diskriminacije

tačno.net
Autor 28.11.2013. u 20:02

Poziv na javnu akciju i najava kampanje Biram društvo bez diskriminacije


Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus poziva Vas na javnu akciju u subotu 30. 11. 2013. u 12 sati u Splitu na Rivi (početak Rive na izlazu iz Marmontove ulice) povodom referenduma o ustavnoj definiciji braka kojom ćemo najaviti antidiskriminacijsku kampanju Biram društvo bez diskriminacije.

Mišljenja smo da je referendumski okvir nedovoljno definiran i da nedostaje određene političke volje da se nepravilnosti oko referenduma otklone. Do referenduma o ustavnoj definiciji braka nije smjelo doći, iako instituciju građanskog referenduma na kojem građani i građanke sudjeluju kao korektiv političkih elita ne treba odbaciti.
Zakonski okvir referenduma svakako treba urediti kako u budućnosti ne bismo stvaranjem društvenih podjela i šizofrenog ozračja u društvu uskraćivali prava bilo kojem građaninu i građanki Republike Hrvatske.

Javnom akcijom Cenzura Plus poziva sve građane i građanke da izađu na referendum i glasaju PROTIV jer smatramo da nam je građanska dužnost u demokratskom društvu zaštiti pripadnike/ce svih manjinskih skupina, omogućiti svima ravnopravan suživot u društvu jednakih mogućnosti i iskazati solidarnost s građanima i građankama jer se ovaj referendum tiče svih nas!

Cenzura Plus desetak godina kroz svoje programe i projekte putem neovisne medijske produkcije, vaninstitucionalnog obrazovanja i javnog zagovaranja promiče ljudska prava, slobodu medija i radi na razvoju civilnog društva, a sve u cilju doprinosa izgradnji modernog, demokratskog i pravednog društva u Hrvatskoj.

Nacionalna kampanja se organizira u okviru projekta Biram društvo bez diskriminacije, financiranog sredstvima Europske unije uz podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Projekt provodi Cenzura Plus u suradnji s Pučkom pravobraniteljicom, Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova, Hrvatskim novinarskim društvom, Centrom za mirovne studije, Centrom za građanske inicijative i Centrom za mir pravne savjete i psihosocijalnu pomoć.

Cenzura Plus podržava i kampanju Građani glasuju protiv koja broji četrdesetak udruga koje se bave zaštitom i promicanjem različitih segmenata ljudskih prava udruženih kako bi potaknuli građanke i građane da 1.12. iziđu na referendum te svojim glasom PROTIV stanu u obranu ljudskih prava.

tačno.net
Autor 28.11.2013. u 20:02

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija