Roland Garros: Federer savladao Džumhura, bh. teniser pružio odličnu igru

tačno.net
Autor 29.5.2015. u 16:01

Roland Garros: Federer savladao Džumhura, bh. teniser pružio odličnu igru

Roger Federer, jedan od najboljih tenisera svih vremena, u 3. kolu Roland Garrosa savladao je bh. tenisera Damira Džumhura sa 3:0 u setovima (6:4,6:3,6:2).

Zapažen nastup na ovogodišnjem Roland Garrosu najbolji bh. teniser Damir Džumhur okončao je časnim porazom protiv jednog od najboljih tenisera svijeta svih vremena Švicarca Rogera Federera.

Meč koji je igran na centralnom terenu Roland Garrosa okončan je rezultatom 3:0 u korist Švicarca, i to po setovima: 6:4, 6:3 i 6:2.

Damir je zabilježio tokom meča tri as servisa uz dvije duple greške, a Federer je završio meč sa četiri asa i jednom duplom greškom. Damir je imao 26 winnera, dok je Federer ostvario 38 winnera. Broj neprisiljenih grešaka se nije puno razlikovao, Damir je imao 24, a Federer 22.

Prvi set je započeo dobro za našeg tenisera. Početna dva servisa osvojio je bez problema i nakon trećeg gema imao prednost od 2:1.

Mogao je Damir već u četvrtom gemu napraviti prvi brejk na meču, ali je Federer ipak nadoknadio zaostatak od 0:30 i potom izjednačio na 2:2.

U narednom gemu švicarski teniser uspijeva napraviti brejk i povesti rezultatom 3:2. Do kraja su i Federer i Džumhur osvajali gemove na svoj servis, pa je prvi set okončan rezultatom 6:4 u korist Švicarca.

U prvom gemu drugog seta Federer je uspio iskoristiti treću brejk loptu i povesti 1:0. U narednom je gemu bh. teniser nažalost propustio dvije brejk lopte, pa je na kraju Federer poveo rezultatom 2:0. U trećem gemu Damir osvaja svoj servis i smanjuje na 1:2. I u četvrtom gemu drugog seta Damir je propustio brejk priliku, pa je Federer uz dosta muke na kraju poveo rezultatom 3:1.

U petom gemu Federer uspijeva napraviti drugi brejk u drugom setu, pa potom i osvojiti svoj servis za vodstvo rezultatom 5:1. Potom je Damir osvojio gem na svoj servis za 5:2, da bi u osmom gemu upisao i pravi brejk na meču za smanjenje rezultata na 5:3. U narednom gemu Federer uzvraća novim brejkom, osvojivši tako drugi set.

Prvi gem trećeg seta Federer je osvojio bez izgubljenog poena. Ni Džumhur nije imao problema sa servisom u narednom gemu izjednačivši rezultat na 1:1. Federer je prvi brejk u trećem setu napravio u četvrtom gemu što je bilo dovoljno za povećanje rezultata na 3:1. Potom je Švicarac poveo rezultatom 4:1, Džumhur je uspio smanjiti na 4:2, da bi pobjedu u sedmom gemu trećeg seta očekivano odnio Federer izborivši servis za pobjedu na današnjem meču. Švicarac ni u osmom gemu nije imao problema, osvojivši treći set rezultatom 6:2 i u konačnici ostvarivši trijumf na današnjem meču.

klix.ba

tačno.net
Autor 29.5.2015. u 16:01