3. Konjic Woman Kup počinje 20. septembra

tačno.net
Autor/ica 16.9.2014. u 11:18

3. Konjic Woman Kup počinje 20. septembra

Ženski košarkaški klub “ Konjic” će 20. i 21. Septembra je domaćin 3. “Konjic Woman Kup “, najvećeg turnira u regiji za košarkašice.

U prethodne dvije godine na ovom turniru je učestvovao manji broj ekipa, ove godine organizatori su se  potrudili da to bude pravi, najveć turnir u regiji za košarkašice.

Turnir ima međunarodni karakter, na kojem će učestvovati 18 ekipa, koje će nastupati u dvije selekcije: kadetkinje ( djevojčice rođene 1999/2000. godine) i Pionirke ( djevojčice rođene 2001/2002. godine).

Cilj ovog turnira je popularizacija ženske košarke, kako u Konjicu tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini, druženje djevojčica te sklapanje novih prijateljstava, jer na ovom turniru će učestvovati preko 200 djevojčica, mladih košarkašica i nada ženske košarke. Ovaj turnir ujedno predstavlja praznik ženske košarke kako u gradu Konjicu tako I u Bosni I Hercegovinu, klubovi iz raznih dijelova Bosne I Hercegovine I regije na jednom mjestu Turnir će se igrati u Sportskoj dvorani “Konjičanka” i u Sali Srednje škole,. Ove godine na ovom turniru učestvovat će :

ŽKK “Ragusa” Dubrovnik

ŽKK “Zrinjski 2010” Mostar

ŽKK “ Željezničar “ Sarajevo

ŽKK “ KOŠ” Sarajevo

ŽKK “ Vitez “ Vitez

ŽKK “ Prvi Koš “ Vitez

ŽKK “ Kengur “ Zenica

ŽKK “ BhStart “ Zenica

ŽKK “ TEšanj “ Tešanj

ŽKK “ WBS “ Teslić

ŽKK “ Konjic “ Konjic

Pred finalnu utakmicu odigrat će se revijalni susret između Mini basket( djevojčice rođene 2003. godine i mlađe ) selekcija ŽKK “ Konjic” Konjic  i ŽKK “ Vitez “ Vitez.

tačno.net
Autor/ica 16.9.2014. u 11:18