Abramovič spremio bogatstvo za pojačanja!

tačno.net
Autor/ica 16.5.2013. u 10:08

Abramovič spremio bogatstvo za pojačanja!

Rafelu Benitezu, po svemu sudeći, ni trofej pobjednika Lige Evrope neće biti od koristi kada je njegova sudbina u Chelseaju u pitanju.

Iako je dosta onih koji su očekivali kako će Roman Abramovič možda promjeniti mišljenje ukoliko Chelsea osvoji LE, i Benitezu ponuditi ugovor, malo je vjerovatno da će se to desiti.

Dalo se to naslutiti i iz Rafine izjave nakon sinoćnje pobjede u finalu LE nad Benficom (2-1).

-Jedino u što sam siguran, kada je iduća sezona u pitanju, jeste da će Chelsea biti još bolji. Novi trener će imati na raspolaganju 100 miliona funti da dovede tri ili četiri super kvalitetna igrača, izjavio je Rafa za španski radio “Onda Cero”.

-Ne znam zaista ko će biti novi trener i nisam onaj koji bi o tome trebao govoriti, bez obzira što svi špekulišu sa samo jednim imenom, kazao je Rafa, jasno, aludirajući na ime Josea Mourinha.

Možda bi se Abramovič i predomislio kada je Rafa u pitanju, no problem su navijači koji i dalje na žele bivšeg šefa Liverpoola na klupi svoga tima.
Dosta njih jednostavno želi samo da Rafa ode, bez obzira na to kako ekipa pod njegovom palicom igra i koliko trofeja osvaja…

No, Rafa je ustvrdio da se u javnosti stvorila pogrešna percepcija kada je u pitanju stav navijača Chleseaja prema njemu.

-Zaista ima puno onih koji su najglasniji i koje najviše i najčešće čujete, ali isto tako ima puno navijača koji drugačije razmišljaju. Ja preko svoje veb stranice, konstantno svakog dana dobijam i poruke onih koji podržavaju ono što radimo, poručio je Rafa.

 

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 16.5.2013. u 10:08