ACO PETROVIĆ: “Gotovo je, odlazim…”

tačno.net
Autor/ica 7.11.2013. u 09:05

ACO PETROVIĆ: “Gotovo je, odlazim…”

“Neugodno sam iznenađen, ne znam šta se dešavalo u posljednjih nekoliko sedmica pa da se stvari toliko promijene u odnosu na naš neki načelni dogovor. Ništa nije ukazivalo na to da će otići u ovom smjeru”, kaže Petrović.

Aleksandar Petrović najavio je prekid saradnje s Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine.

Selektor bh. reprezentacije je u izjavi za “Dnevni avaz” kazao da je razočaran zbog dešavanja u vezi s njegovim statusom u reprezentaciji BiH.

 Neugodno sam iznenađen, ne znam šta se dešavalo u posljednjih nekoliko sedmica pa da se stvari toliko promijene u odnosu na naš neki načelni dogovor. Ništa nije ukazivalo na to da će otići u ovom smjeru. Očito je, međutim, da generalni sekretar Harun Mahmutović i Košarkaški savez nisu uspjeli osigurati uvjete kako bi se saradnja nastavila. Na kraju krajeva, hladno reći da jednostavno nema nikakvih sredstava da bi se naša priča mogla nastaviti, u jednu ruku me je i povrijedilo – izjavio je za “Avaz” selektor Petrović.

No, 54-godišnji hrvatski stručnjak ističe da ne žali to što je imao priliku voditi bh. reprezentaciju.

Nije mi žao što sam s ovim momcima i svojim saradnicima proveo dva, na koncu, izvanredna ljeta u reprezentaciji. Ipak, nimalo me ne raduje to što, prema svemu sudeći, nećemo imati priliku nastaviti zajednički put – rekao je Petrović.

Generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović rekao je da je selektoru Petroviću za nastavak saradnje ponudio uvjete koji čak i premašuju mogućnosti Saveza.

Ponudili smo onoliko koliko možemo, vjerovatno i preko naše mjere. Nažalost, to selektoru možda nije dovoljno, ali siromašna smo država i više ne možemo – rekao je Mahmutović.

slobodna-bosna.ba

tačno.net
Autor/ica 7.11.2013. u 09:05