Aco Petrović: Između mene i Mirze ne postoji nikakav problem

tačno.net
Autor/ica 12.8.2013. u 11:12

Aco Petrović: Između mene i Mirze ne postoji nikakav problem

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Aleksandar Aco Petrović izjavio je danas kako ne postoje problemi između njega i kapitena Mirze Teletovića.

Njih dvojica su, uz Nihada Đedovića i Zacka Wrighta, održali konferenciju za medije u Sarajevu uoči odlaska u Sloveniju, gdje će u narednih sedam dana odigrati četiri pripremne utakmice.

“Mirza je bio jedan od prioritetnih razloga zbog kojih sam prihvatio da budem selektor reprezentacije BiH”, rekao je Petrović i dodao da su neke stvari rečene u proteklim danima na relaciji selektor – kapiten bile subjektivne, ali i objektivne prirode.

Petrović je rekao da su proteklih dana svi reprezentativci odlično radili, pa i Mirza Teletović, koji je u Sloveniju 1. augusta stigao sa sedam kilograma viška, što je usporilo pripreme uoči EP.

Petrović je rekao da ovaj tim nema veze s onim koji je iznio kvalifikacije za EP i da ih ne treba porediti.

Teletović je rekao da je u proteklom periodu naporno radio i pripremao se uprkos pravilima NBA lige, prema kojim igrač na pripremama reprezentacije može učestvovati maksimalno 35 dana.

Novi igrač Bayerna Đedović je rekao kako je atmosfera na vrhunskom nivou i da svi jedva čekaju pripremne utakmice.

“Mislim da smo na dobrom putu. Ako budemo igrali kao što treniramo ne sumnjamo u uspjeh na EP”, rekao je Đedović.

Naturalizovani Bosanac Wrigth je izrazio svoje zadovoljstvo uoči prvih utakmica reprezentacije.

“Dobro je što ćemo igrati pripremne utakmice da vidimo gdje se nalazimo. Pripreme smo shvatili ozbiljno, a ove godine imamo veći roster i svi će dati svoj maksimum”, rekao je Wright.

Na konferenciji za medije je predstavljen Igor Stojanović, koji će kao direktor A reprezentacije brinuti o igračima i stručnom štabu od danas do završetka EP u Sloveniji.

 

 

 

izvor: klix.ba

tačno.net
Autor/ica 12.8.2013. u 11:12