Adriano Galliani odlazi, Maldini novi dopredsjednik Milana?

tačno.net
Autor/ica 30.11.2013. u 10:11

Adriano Galliani odlazi, Maldini novi dopredsjednik Milana?

Nakon 27 godina provedenih u klubu dopredsjednik i izvršni direktor Milana Adriano Galliani odlučio je otići, tvrdi agencija ANSA.

“Odlazim dostojanstveno i časno. U zadnje vrijeme sam doživio jako osobno neke stvari i vrijeme je da se povučem. Ipak je 27 godina na jednom mjestu možda i previše”, kazao je Galliani, koji je potvrdio da će otići nakon dvoboja Lige prvaka između Milana i Ajaxa.

Talijanski mediji tvrde da Galliani odlazi i zbog pritiska kćerke vlasnika Milana Barbare Berlusconi koja je nedavno izjavila kako “Milanu treba novo vodstvo”. Galliani je u klub doveo njegov veliki prijatelj Silvio Berlusconi davne 1986., a za vrijeme njegove vladavine Milan je osvojio 28 trofeja, između ostalih osam naslova prvaka Italije i pet europskih naslova.

Ove sezone Milan igra katastrofalno i nalazi se na 13. mjestu Serie A sa samo 14 bodova iz 13 utakmica. Galliani je ovog ljeta za pojačanja potrošio 27 milijuna eura, samo mrvicu manje od Juventusa i Intera, čiji su rezultati daleko bolji.

Talijanski mediji već su počeli baratati s imenima koji bi mogli naslijediti legendarnog sportskog radnika Milana, a glavni je kandidat u ovom trenutku Paolo Maldini.

jutarnji.hr

tačno.net
Autor/ica 30.11.2013. u 10:11