Ajax ponizio Dinamo, zadnja utakmica za Krunu Jurčića?

Autor/ica 2.11.2011. u 22:59

Ajax ponizio Dinamo, zadnja utakmica za Krunu Jurčića?

Dinamo je u Amsterdamu doživio najuvjerljiviji poraz (0:4) u dosadašnja četiri kola Lige prvaka. A osim toga boli i činjenica da je ovo bilo i najslabije izdanje ‘modrih’ te da nakon četiri kola je jedina momčad koja je na ‘nuli’, i s bodovima i postignutim golovima. 

Došao je Dinamo u Amsterdam s nadom da osvoji pokoji bod ali i da napokon zatrese protivničku mrežu, a trener Jurčić, za razliku od dvoboja prije dva tjedna protiv istog suparnika, večeras je postavio nešto zatvoreniju formaciju, sa samo jednim napadačem.

I ta mu je igra funkcionirala tek prvih desetak minuta, sve dok Boerrigter nije shvatio da može bez problema prolaziti po lijevoj strani. A onda je veznjak domaćih povezao nekoliko brzih akcija koje su Dinamovi braniči uspjevali zaustaviti. Dinamo se u tim trenucima mučio organizirati pokoju akciju, raspoloženiji je bio tek Sammir, ali ni on nije bio na nivou koji je obećavao, pa je kazna rastrčanih domaćina stigla već u 20. minuti, kada je Eriksen petom dodao do Van Der Wiela, a njemu nije bilo teško s pet metara pogoditi bliži Kelavin kut.

Dinamo je bio uzdrman, a potpuni slom doživio je samo pet minuta kasnije, kada je nakon još jedne brze i tečne akcije domaćina pogodak zabio Sulejmani. Mnogo toga nije štimalo u Dinamovoj igri i pravo je čudo kako Kelava nije morao vaditi još koju loptu iz svog gola, te se na odmor otišlo sa ‘samo’ 2:0.

Autor/ica 2.11.2011. u 22:59