Akcija pomoći omladinskom pogonu Veleža

tačno.net
Autor 28.10.2013. u 20:56

Akcija pomoći omladinskom pogonu Veleža

Rođenim za rođendan

Piše: Arnad Omanović

Velež je kroz više od 90 godina svog postojanja pokazao da je klub koji i preživljava i nadživljava sve nevolje, bilo da su one izazvane ratom, finansijskim problemima ili problemima sportske prirode  izazvanim smjenom generacija ili smjenama u rukovodećim kadrovima kluba. Kroz klub su i dolazili i prolazili igrači koji su žarili i palili terenima bivše Jugoslavije i Evrope ostavljajući svoj upečatljivi trag. Ništa od toga ne bi bilo moguće da Velež nije imao svoju poznatu omladinsku školu fudbala koja je generacijama davala više od stabilnog oslonca za gradnju prvog tima i evropskog fudbala. ”Mostarske mahale” – turnir, koji je uvijek bio održavan u ljetnjoj pauzi između dvije sezone, gdje su učesnici bili djeca/omladinci iz gotovo svih Mostarskih mahala od Carine, preko Luke i Mahale, pa Šantićevom i Strijelčevinom, Panjevinom i Džikovinom, pa sve do novijih naselja na Aveniji, u Centru 2, preko Bijelog Brijega i zaustavljali se tik uz kapiju Veležovog stadiona u Omladinskoj ulici, je turnir održavan pod pokroviteljstvom F.K. Velež koji je za cilj imao upravo prepoznavanje omladinskih talenata i njihovo zadržavanje u klubu.

Iz ranije navedenog proizilazi važnost odgajanja i razvijanja omladinskog pogona kluba u cilju etabliranja Veleža u vrhu domaće tabele i sa ciljem igranja u Evropi. Kao što je svima poznato, F.K. Velež se više od  zadnje dvije decenije nalazi u blago rečeno nezavidnoj situaciji što se odrazilo i na omladinski pogon. U cilju pomoći omladinskom pogonu organizovali smo akciju koju sam pokrenuo poslije više kontakata sa odgovornim za omladinski pogon Veleža, Dženanom Zaimovićem, a nakon što sam se upoznao sa trenutnim poteškoćama u radu i željom da omladinci budu jednoobrazno obučeni i promoviraju klub Veležovog renomea u pravom svijetlu. O koordinaciji akcije sam se savjetovao sa osobama poznatim po mnoštvu dobro provedenih akcija pomoći našem voljenom klubu, kao što su iskusni i nezamjenjivi Denijal Behram, Sanjin Pala, Enis Muminović – Muma, Adam Ramić, Mili Brkan, Hakija Ćurić, Edin Edo Imamović i Buba Hadrović. Važno je istaknuti da svi dišemo ko jedno i spremni smo akciju realizovati zajedničkim snagama i uspješno.

Na nama, koji se nalazimo izvan granica BiH je da pomognemo koliko hoćemo, želimo i možemo. A, MORAMO – to nam i ljudska i moralna dužnost nalaže!!! Zaduženi za prikuplanje sredstava su:

  1. Skandinavija –  Arnad Omanović i Mili Brkan
  2. Ostatak Evrope – Denijal Behram, Sanjin Pala, Adam Ramić i Hakija Ćurić
  3. Amerika, Kanada i Australija – Edin Edo Imamović i Enis Muminović Muma

Prihvatamo uplate u svim valutama nama lično, putem banke, preko Western Uniona (uzima se provizija), poštom ili preko paypala na slijedeća konta:

  1. Za Hakiju Ćurića – [email protected]
  2. Za Sanjina Palu – [email protected]
  3. Za Edina Edu Imamovića – [email protected]

To znači da smo osigurali dostupnost plaćanja na sve postojeće načine iz čega proizilazi  samo jedno – SADA JE DO NAS!!! Više informacija možete naći i u facebook grupi: “Rođenim za rođendan”.

Isto tako uzimam sebi za pravo da podsjetim da će se akcija završiti na 25. Novembar – Dan Državnosti BiH, tako da bi se već dan poslije trebala objaviti imena svih donatora, a već nekoliko dana iza toga bi se trebala kupiti  neophodna oprema, a sve u dogovoru sa odgovornim za omladinski pogon Veleža, Zaimovićem.

Zato otvorimo srca, duše i novčanike za naš ponos – jedan klub, jedan grad: F.K.Velež, Mostar!!! PRESTATI NEĆEMO NIKADA!!!

tačno.net
Autor 28.10.2013. u 20:56

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija