“Ako neko dođe sa ludom cifrom, ne možemo tek tako reći ne”

tačno.net
Autor/ica 15.1.2015. u 11:23

“Ako neko dođe sa ludom cifrom, ne možemo tek tako reći ne”

Za Romine fudbalere tokom svakog prelaznog roka neko pokazuje interes, a u klubu sa Olimpica odlično posluju otkako je na čelo kluba stigao James Pallotta, Amerikanac italijanskih korijena.

Nakon što je klub ne tako davno za velike novce prodao Erika Lamelu Tottenhamu i Marquinhosa PSG-u, sada su u fokusu Miralem Pjanić i Kevin Strootman. Bosanskohercegovački reprezentativac interesantan je Liverpoolu, dok je interes za holandskog veznjaka pokazao Manchester United.

“Malo me nervira, ali mislim da su novine konačno popustile slučaj Strootman, jer je Kevin nedavno izjavio kako mu se sviđa u Italiji, a tu je naravno i petogodišnji ugovor”, rekao je Pallotta za Bleacher Report, te dodao:

“Bez obzira na sve, svejedno ga ne bih prodao”.

O interesu Redsa za fudbalskog reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića, za kojeg je prema nekim izborima Liverpoolu Vučici ponudio 15 miliona funti, Pallotta kaže:

“Ista je stvar i sa Liverpoolom i Pjanićem. Sa njim imamo ugovor na četiri godine, a njega volimo. Želimo da na terenu uvijek imamo najbolji mogući tim, a to je najvažnije”.

Pallotta je na kraju ipak zagolicao maštu potencijalnim kupcima fudbalera njegovog kluba.

“Ipak, mi smo poslovni ljudi. Ako neko dođe sa ‘ludom cifrom’ za nekog igrača, onda ga morate saslušati. Ne možete tek tako reći ‘ne'”, rekao je Pallotta.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 15.1.2015. u 11:23