Allianz Arena zanijemila, Bayern konačno poražen

tačno.net
Autor/ica 11.12.2013. u 09:44

Allianz Arena zanijemila, Bayern konačno poražen

Bayern je i više nego ekspresno otvorio utakmicu i odmah stavio do znanja fudbalerima Manchester Citya ko je gazda na terenu.

Već u petoj minuti aktuelni prvak Njemačke i Evrope je došao u prednost golom njemačkog reprezentativca Thomasa Mullera.

Samo sedam minuta kasnije, ponovo je krunisana terenska inicijativa Bavaraca, a ovoga puta strijelac je bio Mario Gotze.

Činilo se tada kako će Bayern ponovo do nogu potući i poniziti Manchester City, ali dijelom zbog ranog vodstva, igrači Bayerna su stali, a Građani su to znali iskoristiti.

Prvo je u 28. minuti na 1:2 smanjio David Silva, a onda je u nastavku, nakon prekršaja Dantea, sudija pokazao na bijelu tačku, a rezultat je na 2:2 izjednačio Aleksandar Kolarov u 59. minuti.

Allianz Arena je zanijemila samo tri minute kasnije, kada je James Milner iskoristio grešku Jeromea Boatenga i doveo Građane u prednost od 3:2.

Edin Džeko ovu je utakmicu počeo od prve minute, a iz igre je izašao u 88. minuti, kada je umjesto njega u igru ušao Jack Rodwell.

U drugim večerašnjim susretima, Luka Modrić i Cristiano Ronaldo su se pobrinuli za pobjedu Real Madrida u Kopenhagenu, dok je susret između Galatasaraya i Juventusa prekinut zbog obilnih sniježnih padavina.

BbJw5owCMAA8vyZ

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić proveo je svih 90 minuta u igri u pobjedi svog Bayera na gostovanju kod Real Sociedada u San Sebastianu rezultatom 1:0.

Istim rezultatom je slavio i Manchester United na svom Old Traffordu u meču protiv Shakhtara, golom Phila Jonesa.

U okviru grupe C, Paris St. Germain je poveo protiv Benfice, ali su Portugalci sa dva gola u nastavku utakmice došli do pobjede rezultatom 2:1.

Sa rezultatom 3:1 završen je drugi susret iz ove grupe, u kojem je na Pireju Olympiacos savladao belgijski Anderlecht.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 11.12.2013. u 09:44