Američki portal “Rant Sports”: Miralem Pjanić je bosanski Andres Iniesta

tačno.net
Autor/ica 29.10.2013. u 08:14

Američki portal “Rant Sports”: Miralem Pjanić je bosanski Andres Iniesta

Američki portal Rant Sports uporedio je bh. reprezentativca Miralema Pjanića sa čarobnjakom iz Barcelone Andresom Iniestom.

Rant Sports osvrnuo se na nevjerovatno otvaranje sezone Rome koja je u prvih devet kola zabilježila isto toliko pobjeda, naglasivši da je za taj izuzetan rezultat jedan od najzaslužnijiij “bosanski Iniesta Miralem Pjanić”.

Preporod Rome uslijedio je prije pet mjeseci kada je na klupu došao bivši trener Lillea Rudy Garcia.

Ovaj francuski stručnjak španskog porijekla doveo je Vučicu na vrh tabele gradivši tim, kako navodi portal, na temeljima Luisa Enriquea koji je želio prije dvije sezone, kada je stigao u rimski klub, napraviti “novu Barcelonu” donijevši sa sobom poznati stil katalonskog kluba “tika-taku”.

Za taj način igre Enrique je doveo nekoliko igrača, za koje je smatrao da ga mogu realizovati na terenu, a jedan od njihe je bio i Miralem Pjanić koji se pokazao kao najveće pojačanje Rome u nekoliko zadnjih godina, tvrdi Rant Sports.

“Tika-taka”, koju je Enrique donio prije dvije sezone, je u igri Rome tek sada zaživjela, što se najbolje vidi u domaćem prvenstvu gdje im, za sada, niko ne može parirati.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 29.10.2013. u 08:14