Amerikanci organizuju “Road to Brazil”, učestvuje i BiH?

tačno.net
Autor/ica 5.2.2014. u 08:23

Amerikanci organizuju “Road to Brazil”, učestvuje i BiH?

Vodstvo američke fudbalske lige (MLS), prema najavama će ovog ljeta organizovati pripremni turnir za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Turnir pod nazivom “Road to Brazil” bi trebao okupiti šest reprezentacija koje su se plasirale u Brazil uz Salvador i Boliviju.

Na tom spisku od šest selekcija nalazi se i ime naše reprezentacije uz Grčku, Honduras, Obalu Slonovače, Nigeriju i Španiju. Turnir bi se trebao igrati od 27. maja do 10. juna. Iako se za sada spominje osam selekcija, nije isključeno da se kasnije proširi broj učesnika.

Posebno je zanimljivo, da ovaj turnir organizuju Soccer United Marketing, ali za sada na spisku nema domaće reprezentacije što je pomalo neobično.  Detalji o stadionima na kojima će se igrati utakmice, odnosno eventualno nekim novim selekcija će biti objavljene kasnije.

Nešto slično Amerikanci su organizovali u periodu od 1987. do početka pa i poslije Svjetskog prvenstva u Italiji 1990. godine. Na tim turnirima su učestvovale selekcije iz Evrope, Srednje i Južne Amerike, te klubovi iz Južne i Srednje Amerike, Evrope…

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 5.2.2014. u 08:23