Ancelotti mora na operaciju, čeka ga pauza od godinu dana

tačno.net
Autor/ica 25.5.2015. u 10:22

Ancelotti mora na operaciju, čeka ga pauza od godinu dana

Šef Milana Adriano Galliani najavio je odlazak u Madrid u kojem bi se trebao sastati s Carlom Ancelottijem oko dogovoranja njegovog povratka u Rossonere.

No po dolasku u špansku prijestolnicu ne mora se previše nadati jer trener Reala mu ne sprema dobre vijesti. Naime, Ancelotti je najavio odlazak na operaciju i pauzu od nogometa.

“Imam stenozu (suženje) u vratu. Rekao sam već, pauzirat ću godinu dana, a za to imam dobar razlog”, rekao je Ancelotti otkrivši kako mu cervikalna (vratna) stenoza zadaje probleme:

“Zbog toga imam bolove u rukama. Ako budem čekao, bol bi se mogla proširiti na noge tako da sam već dogovorio operaciju. Ne znam koliko ću morati mirovati u post-operativnoj fazi i rehabilitaciji.”

No ipak će se sastati s Gallianijem.

“Bit će mi zadovoljstvo ugostiti ga na večeri, ali ne mogu mijenjati stvari. Odlazim u Vancouver sa suprugom. Odmarat ću u vremenu između Madrida i Kanade jer dvije godine u Realu su bile iscrpljujuće. Za mjesec dana vratit ću se kući jer dobit ću nećaka, a to ne smijem propustiti.”

Ancelotti ne želi razočarati Berlusconija.

“Obećao sam da ću se jednoga dana vratiti, to mogu sad potvrditi. Vratit ću se u Italiju, a trenirati mogu samo Milan”, prenosi goal.com.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 25.5.2015. u 10:22