Argentinci našli sparing partera koji liči na BiH

tačno.net
Autor/ica 24.12.2013. u 14:26

Argentinci našli sparing partera koji liči na BiH

Izabranici selektora Srečka Kataneca “glumit” će fudbalere BiH u meču zakazanom za 1. juna u glavnom argentinskom gradu Buenos Airesu, potvrđeno je i na oficijelnoj stranici Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA), piše Anadolu Agency.

Fudbalska reprezentacija Slovenije bit će posljednji test za Argentinu uoči utakmice prvog kola grupe “F” Svjetskog prvenstva naredne godine u Brazilu, u kojem će popularno zvani “gaučosi” igrati protiv Bosne i Hercegovine 15. juna na stadionu “Maracana” u Rio de Janeiru, javlja Anadolu Agency (AA).

Izabranici selektora Srečka Kataneca “glumit” će BiH u meču zakazanom za 1. juna u glavnom argentinskom gradu Buenos Airesu, potvrđeno je i na oficijelnoj stranici Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA).

Da su Argentinci, koji su godinu završili na trećem mjestu FIFA rang liste, itekako ozbiljno shvatiti duel sa BiH govori činjenica i da su uoči Mundijala ugovorili još jednu prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom sličnog stila igre poput BiH. Lionel Messi i društvo tako će 5. marta 2014. godine snage odmjeriti sa Rumunijom u Bukureštu, izvještava Anadolu Agency.

Argentina, jedan od nacionalnih timova pretendenata na titulu planetarnog prvaka, osim sa BiH, u grupi “F” sastat će se Iranom (21. juna u Belo Horizonteu) i Nigerijom (25. juna u Porto Alegreu).

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 24.12.2013. u 14:26