Argentinci se ispromašivali, ali upisali sigurnu pobjedu

tačno.net
Autor/ica 5.6.2014. u 10:03

Argentinci se ispromašivali, ali upisali sigurnu pobjedu

Fudbalska reprezentacija Argentine sinoć je na Riverovom El Monumentalu odigrala prijateljski susret sa Trinidadom i Tobagom u okviru priprema za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Gaučosi su slavili rezultatom 3:0. 

Fudbaleri Argentine slavili su rezultatom 3:0, ali su i pored tri postignuta gola uspjeli promašiti veliki broj prilika. Gaučosi su na prvi gol čekali sve do 46. minute susreta, kada je mrežu Williamsa zatresao Rodrigo Palacio.

Mogla je Argentina i prije kasnog gola u prvom poluvremenu barem pet puta zatresti mrežu Trinidada i Tobaga. Odličnu akciju u petoj minuti susreta odigrali su Messi, Gago i Lavezzi, ali je odbrana gostiju intervenisala ispred Di Marije.

Pet minuta kasnije isti akteri su u glavnoj ulozi, ali je Messi uspio promašiti nemoguće nakon ubačaja Lavezzija. Nastavio je Messi sa promašajima u 30. minuti susreta. Palacio je centrirao, Messi šutirao, ali lopta odlazi pored gola gostiju.

U 33. minuti susreta priliku je propustio Lavezzi. Di Marija je odlično uposlio Palacija, napadač Intera vratio loptu glavom u srce šesnaesterca, ali Lavezzi šalje loptu preko prečke Williamsovog gola.

Argentina je u 37. minuti susreta zaprijetila preko Mascherana. Lopta se nakon kornera odbila do defanzivca koji šutira iz prve sa 20-ak metara od gola, a njegov udarac odlazi pored lijeve stative Williamsovog gola.

Fudbaler PSG-a, Ezequiel Lavezzi novu priliku propustio je u 37. minuti susreta. Ovaj put izašao je ispred Williamsa iskosa sa desne strane terena, ali je golman gostiju siguran. Tri minute kasnije Bateau je mogao zatresti sopstvenu mrežu, ali ga je spasila prečka, a odbijenu loptu u mrežu nije uspio pospremiti Palacio.

Već u narednim napadima odlične prilike propustili su Lavezzi i Messi, a onda je mrežu Williamsa konačno zatresao Palacio u sudijskoj nadoknadi vremena. Lavezzi je asistirao za Messija, a loptu je ispred Argentinca u korner izbio Marshall. Upravo nakon tog kornera najviši u šesnaestercu nakon ubačaja Di Marije bio je Palacio.

Prvu priliku u nastavku susreta imao je Di Marija, ali je udarac najboljeg pojedinca finalne utakmice Lige prvaka bio neprecizan. Već u narednom napadu Messi je izborio prekršaj na vrhu šesnaesterca, pogodio stativu iz slobodnog udarca, a odbijenu loptu u mrežu je smjestio Mascherano. Bio je to treći pogodak za defanzivca u nacionalnom dresu.

Treći pogodak na susretu Gaučosi su postigli u 65. minuti susreta. Palacio je zaobišao Williamsa, uspio stići loptu na gol-aut liniji, uposlio Maxija Rodrigueza kojem je ostao lakši dio posla. Posljednju pravu priliku u prvom poluvremenu Gaučosi su imali u 70. minuti susreta, ali odličnu loptu Messija u gol Williamsa nije poslao Maxi.

Vrijedi istaći da je u 76. minuti susreta na teren umjesto Rodriga Palacia ušao Fernandez. Napadač Intera žalio se na povredu skočnog zgloba, a Sabella nije želio ništa rizikovati.

Prijateljska utakmica: 

Argentina – Trinidad i Tobago 3:0(Palacio 45+2, Mascherano 51, Rodriguez 65)

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 5.6.2014. u 10:03