Ashley Cole matirao Begovića za pobjedu Chelseaja

Autor/ica 22.9.2012. u 18:02

Ashley Cole matirao Begovića za pobjedu Chelseaja

 

Stoke City našeg Asmira Begovića odigrao je još jednu odličnu utakmicu u engleskom Premiershipu, no doživjeli su prvi poraz u sezoni jer ih je sa 1:0 na Stamford Bridgeu savladao Chelasea.
 

Iako je Chelsea imao više od igre u prvom poluvremenu najbolju priliku su imali fudbaleri Stokea kada su nakon kornera pogodili prečku, dok je na drugoj strani Begović branio sve šuteve Plavaca u okvir gola.

Ista slika na terenu viđena je i u nastavku, no Begović i Stoke su bili neriješiva enigma za fudbalere Chelseaja. Ipak, u 85. minuti Ashley Cole postiže gol za pobjedu Chelseaja od 1:0.

Fulham je nastavio sa sjajnim igrama u prvenstvu, a danas su slavili ma gostovanju kod Wigana sa 2:1. Vodstvo gostima iz Londona donio je Rodallega u 31. minuti susreta, da bi na 2:1 povećao Damien Duff u 68. minuti.  Kone je u 91. minuti smanji na 1:2.

Sunderland je golom Stevena Fletchera iz devete minute vodio na gostovanju protiv West Hama sa 1:0, no u posljednjim trenucima Nolan je pogodio za poravnanje i bod West Hama 1:1.

Domaće pobjede su u uovm kolu upisali Southampton nad Aston Villom 4:1, te WBA nad Readingom 1:0.

Autor/ica 22.9.2012. u 18:02