Asmir Begović: “Činimo sve za Mourinha ali jednostavno nemamo sreće”

tačno.net
Autor/ica 8.11.2015. u 11:38

Asmir Begović: “Činimo sve za Mourinha ali jednostavno nemamo sreće”

Stoke City je porazio Chelsea minimalnom razlikom od 1:0 i nanio im već sedmi poraz u prvenstvu.

Golman reprezentacije BiH, Asmir Begović je nakon utakmice negirao navode da su komunicirali sa trenerom putem Skypea.

“Jose Mourinho je imao govor prije utakmice, ali to je bilo to. Nismo se čuli s njim u svlačionici – ne znam kako bi to uopće bilo moguće,” rekao je Sky Sportu Asmir Begović.

“Mi nemamo nikakav utjecaj na njegovu budućnost. Mi stojimo iza njega i to se može vidjeti iz naših nastupa – borimo se jedni za druge i svi se trude. Mislimo da je on pravi čovjek, poštujemo ga i trudimo se za njega. To što mu ne donosimo rezultate je stvar loše sreće.”

“Njegov duh je uvijek prisutan s nama, uvijek je s nama i dobro nas pripremi za svaku utakmicu. Željeli smo pobijediti zbog njega, šteta je što nismo uspjeli. Zaslužili smo bodove, ali nedostajalo je sreće, stvari nisu išle onako kako smo željeli.”

“Stvorili smo dovoljno prilika, pogodili okvir gola, poskliznuli smo se u situacijama kada smo vodili i sami smo sebi otežali situaciju. Iz naših nastupa možete vidjeti da se ne radi o nekoj sitnici ili o nečemu što se može izdvojiti kao greška. Radi se o skupu određenih stvari – kažnjavaju nas zbog sitnica, ali stvari se jednom moraju okrenuti,” zaključio je bh. vratar.

Trener Stokea Mark Hughes potvrdio je da Plavci “nisu uopšte loše igrali”.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 8.11.2015. u 11:38