Atletico i četvrti put ove sezone ostao neporažen protiv Barce

tačno.net
Autor/ica 2.4.2014. u 08:27

Atletico i četvrti put ove sezone ostao neporažen protiv Barce

U prvom četvrtfinalnom duelu Lige prvaka na Nou Campu, Barcelona i Atletico Madrid su odigrali 1:1.

Već u 4. minuti akon pogrešnog ispucavanja Pinta, lopta je došla do Ville koji je ostao sam na desetak metara, ali lopta je prohujala pored stative.

U 11. minuti povrijedio se i Pique kojeg je zamijenio Bartra, a prvu pravu opasnost pred golom Jorgandžija vidjeli smo u 26. minuti kada je Iniesta bio u odlično poziciji, ali je u posljednji trenutak izblokiran njegov šut sa pet metara.

Dvije minute kasnije teren je na drugoj strani napustio roviti Diego Costa, a zamijenio ga je Diego Ribas.

U finišu prvog dijela, tačnije u 45. minuti Villa je fenomenalno primio loptu u kaznenom prostoru Barce, snažno je šutirao, ali Pinto je odlično odbranio i ostalo je 0:0.

Konačno, do zaslužene prednosti Atletico Madrid je stigao u 56. minuti fenomenalnim golom Diega Ribasa. Brazilac je sjajno primio loptu, oslobodio se Xavija, a onda sa nekih 25 metara fenomenalno pogodio mrežu iznenađenog Pinta.

Barca je od tog momenta krenula na sve ili ništa, a u 72. minuti nakon fenomenalnog i genijalnog proigravanja Inieste, brazilski napadač Neymar je majstorskim šutem iskosa sa lijeve strane izjednačio na 1:1.

I pored ataka Barcelone, do kraja je ostalo 1:1. Jorgandžije su tako i četvrti put ove sezone ostale neporažene protiv Blaugrane računajući prvenstvene mečeve i utakmice Superkupa. Revanš na Vincente Calderonu se igra za osam dana.

tačno.net
Autor/ica 2.4.2014. u 08:27