Atromitos slavio na Koševu: Sarajevo poraženo rezultatom 2:1

tačno.net
Autor/ica 1.8.2014. u 09:32

Atromitos slavio na Koševu: Sarajevo poraženo rezultatom 2:1

U večerašnjem susretu 3. kola Evropske lige grčki klub Atromitos FC slavio je protiv FK Sarajevo rezultatom 2:1.

Bordo tim je zaprijetio Grcima već u 6. minuti kada Puzigaća šutira snažno, ali nije rezultiralo golom. Uzvraćaju Grci tri minute kasnije preko Napolenija, ali mreže su i dalje mirovale.

Promijenilo se to u 11. minuti kada nakon kornera Fytanidis postiže gola za vodstvo Atromitosa. Grci su poveli 1:0 zbog nepažnje Bandovića.

No, nakon toga Sarajevo kreće u ofanzivu. Stvorila se gužva pred golom Atromitosa, ali do željenog izjednačenja Bordo tim dolazi u 26. minuti. Strijelac za 1:1 bio je Bojan Puzigaća čiji su gol navijači pozdravili glasnim navijanjem i pljeskom.

U 32. minuti Velkovsi je zaprijetio nakon slobodnog udarca, ali lopta se odbija od živi zid. Sedam minuta kasnije uzvraća Puzigaća ali lopta odlazi opreko gola

Pred sami kraj drugog poluvremena pokušava Stojčev da dovede Bordo tim u vodstvo, ali njegov sjajan šut nije rezultirao golom.

Na pauzu se otišlo s rezultatom 1:1.

U drugo poluvrijeme oba tima su ušla ofanzivno. Sarajevo je povećalo pritisak ne bi li došlo do željenog vodstva. Bilbija u 65. minuti koristi priliku kada su se Grci na trenutak rasuli i snažno šutira, ali lopta odlazi preko gola.

U 71. minuti zagužvalo se ispred gola Sarajeva, ali Bordo igrači su se lavovski izborili i lopta odlazi van terena. No, pošlo im je to za rukom u 75. minuti kada Nastos prima loptu, šutira i zatresa mrežu FK Sarajevo. Bilo je to 2:1 za Atromitos.

Stojčev je imao odličnu priliku da izjednači u 88. minuti kada sjajno šutirao, ali ništa od gola.

Utakmica je okončana rezultatom 2:1 u korist Grka.

Evropska liga, 3. kolo:

FK Sarajevo – Atromitos FC 1:2

tačno.net
Autor/ica 1.8.2014. u 09:32