Barca nemoćna pred Kraljevima iz Madrida

tačno.net
Autor/ica 27.2.2013. u 07:53

Barca nemoćna pred Kraljevima iz Madrida

Fudbaleri Real Madrida ubjedljivo su savladali večeras Barcelonu na Nou Campu sa 3:1, te su se plasirali u finale Kupa kralja.

Barcelona je prva zaprijetila u ovom susretu. Pedro je u drugoj minuti uposlio Messija koji iz dobre situacije šutira pored gola Diega Lopeza. Pet  minuta kasnije Fabregas je pokušao, ali njegov udarac lagano brani Lopez.

Real iz prvog ozbiljnog napada na susretu stiže do vodstva. Gerard Pique je oborio Cristiana Ronalda u kaznenom prostoru, a sudija Undiano Mallenco pokazuje na penal. Ronaldo je preuzeo odgovornost, te je pogodio za vodstvo Reala od 1:0.

Potom je Ronaldo ponovo pokušao, no Pinto ponovo brani, d abi Barcelona najbolju priliku u prvom poluvremenu propustila u 40. minuti susreta. Lionel Messi je šutirao iz slobodnog udarca, a lopta odlazi pored desne stative gola Lopeza, pa se na odmor otišlo minimalnim vvodstvom Reala.

Barca je ud rugom poluvremenu krenula po izjednačenje što je Kraljevima ostavilo mnogo mjesta za kontranapade. Coentrao je imao dobru priliku, Pinto je odbranio, a potom je Lopez na drugoj strani dobro odbranio udarac Busquetsa.

U 57. minuti Real je stigao do drugog gola. Angel Di Maria je izlomio Puyola, šutirao je, ali je Pinto odbranio. Ipak, lopta je došla do Ronalda koji mirno pogađa za velikih 2:0. Deset minuta kasnije novi gol u mreži Barcelone. Ozil je ubacio, a Varane nebeskim skokom pogađa za uvjerljivih 3:0.

Potom je Real umirio igru. Nisu dopuštali vezistima Barcelone nimalo prostora da odigraju nešto. Ronaldo je u 83. minuti ponovo imao dobar pokušaj iskosa sa desne strane, ali je Pinto ponovo dobro postavljen. Sve što je uspjela Barca u ovom susretu je gol u 89. minuti koji je postigao Jordi Alba. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te Real ide u finale Kupa kralja.

 

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 27.2.2013. u 07:53