Barcelona i Galatasaray osigurali prolazak u četvrtinu finala

tačno.net
Autor/ica 13.3.2013. u 08:05

Barcelona i Galatasaray osigurali prolazak u četvrtinu finala

U utorak navečer su odigrane utakmice osmine finala Lige prvaka između Barcelone i Milana te Schalkea i Galatasaraya. Barcelona je slavila protiv Rossonera sa ubjedljivih 4:0 i tako osigurala prolazak u četvrtinu finala ovog elitnog takmičenja, kao i Galatasaray koji je slavio u gostima kod Schalkea sa 3:2.

Barcelona – Milan

Igrači Barcelone su već u petoj minuti došli do vodstva. Argentinac Lionel Messi bio je precizan za 1:0, dok mu je asistirao Xavi. Rezultat je ostao nepromijenjen sve do 40. minute kada je Messi ponovo zatresao mrežu Rossonera te tako uz asistenciju Andresa Inieste povisio vodstvo domaćina na 2:0. Treba spomenuti i to da je Milanov Stephan El Shaarawy imao nekoliko prilika tokom prvog dijela susreta, ali one nisu rezultirale golovima. Samo četiri minute nakon prvog Messijevog gola Talijan je uputio udarac prema mreži protivnika, ali nije uspio poentirati, kao ni u dva kasnija pokušaja u 30. i 34. minuti. Na pauzu na Nou Campu se otišlo uz prednost domaćih.

Katalonci su krenuli ofanzivno i u nastavku susreta. Odmah na otvaranju drugog dijela Messi je je uputio loptu prema golu protivnika, ali ju je Abbiati spremno dočekao. Međutim, golman Milana nije imao sreće nekoliko minuta kasnije kada je David Villa poslao loptu u mrežu za 3:0, a Xavi upisao drugu asistenciju.

Konačan rezultat je postavio Jordi Alba u 90. minuti (4:0) i tako odveo svoj klub u četvrtinu finala. Asistirao mu je Alexis Sanchez.

Schalke – Galatasaray

Uzbudljivo je bilo večeras i na stadionu VELTINS-Arena. U prvom susretu ova dva kluba su igrali 1:1. U utorak navečer su poveli domaćini. Roman Neustadter je ubacuje loptu u mrežu u 17. minuti za 1:0, ali se gosti nisu dali zbuniti. Hamit Altintop izjednačuje na 1:1 u 37., da bi samo pet minuta kasnije Burak Yilmaz poslao loptu u mrežu za 2:0 u korist gostujućeg tima.

U nastavku susreta izjednačenje. Domaći su 63. minuti izjednačili na 2:2. Strijelac je bio Michel Bastos, uz asistenciju Atsutoa Uchida. No, Turci su u produžecima uspjeli doći do još jednog gola preko Umuta Buluta, koji je postavio konačnih 3:2 za Galatasaray, što im je osiguralo prolazak dalje.

 

 

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 13.3.2013. u 08:05