Barcelona sa igračem manje do pobjede

Autor/ica 3.3.2012. u 22:01

Barcelona sa igračem manje do pobjede

Fudbaleri Barcelone savladali su večeras na Nou Campu ekipu Sportinga iz Gijona rezultatom 3:1, iako su kompletno drugo poluvrijeme igrali sa igračem manje.
Preporuči

Iako su Katalonci tokom prvog poluvremana imali potpunu dominaciju, gosti iz Gijona su sjajnom odbranom uspjeli onemogućiti Barceloni da stvori veći broj prilika za gol.

Ipak, u 41. minuti Adriano sjajno prolazi po lijevoj strani i upošljava u kaznenom prostoru Andresa Iniestu kojem nije bilo teško da sa samo nekoliko metara pogodi praznu mrežu golmana gostiju Juana Pabla.

Otvaranje drugog poluvremena donijelo je mnogo nevolja za Barcelonu. Prvo je u 46. minuti nakon prekršaja nad De Las Cuevasom isključen Gerard Pique, a samo tri minute nakon toga Gijon stiže do izjednačenja.

Mendy je uputio centaršut u peterac Barcelone, a tamo se najbolje snašao David Barral koji je pogodio za izjednačenje.

I pored igrača manje Katalonci su i dalje držali sve konce igre u svojim nogama. Oštećeni su izabranici Pepa Guardiole za čist penal, no to ih nije omelo da dođu do pobjede.

Prvo je u 79. minuti Keita fantastičnim golom donio vodstvo svom timu, da bi konačnih 3:1 postavio Xavi na asistenciju Inieste.

Barcelona je u ovom susretu igrala bez Lea Messija.

Autor/ica 3.3.2012. u 22:01