Barcelona silno do četvrtfinala Kupa kralja

tačno.net
Autor/ica 11.1.2013. u 06:59

Barcelona silno do četvrtfinala Kupa kralja

Fudbaleri Barcelone ubjedljivo su večeras savladali ekipu Cordobe sa 5:0, te su na taj način ostvarili plasman u četvrtfinale Kupa kralja.
Iako su imali prednost od dva gola iz prvog duela (2:0), Katalonci su i u ovom duelu bili nemilosrdni. Do vodstva su stigli nakon 17 minuta igre, kada Thiago koristi lošu reakciju odbrane gostiju, te je pogodio za 1:0.

Potom je na scenu stupio David Villa. U 21. minuti Villase prošetao pored odbrane Cordobe i iskosa je matirao Saizara za vodstvo od 2:0. Samo pet minuta kasnije, Villa postiže svoj drugi gol. Preciznim udarcem sa vrha kaznenog prostora postavio je rezultat prvog poluvremena od 3:0.

Do četvrtog gola Barca je stigla u 55. minuti. Nakon ubacivanja Thiaga, Alexis Sanchez je najbolje skočio, te je pogodio za ubjedljivih 4:0. Zaprijetila je potom Cordoba u 65. minuti preko Pedra, ali je Pinto odbranio.

Konačnih 5:0 postavio je Alexis Sanchez golom u 85. minuti susreta.

Tamo će igrati i ekipa Betisa koja je večeras savladala na svom terenu Las Palmas 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Ruben Castro u 85. minuti susreta.

tačno.net
Autor/ica 11.1.2013. u 06:59