Barcelona u sjajnoj utakmici bolja od Real Madrida

tačno.net
Autor/ica 23.3.2015. u 10:41

Barcelona u sjajnoj utakmici bolja od Real Madrida

Završena je po mnogim najjača utakmica svijeta. Završen je El Clasico.

Na Nou Campu snage su odmjerili dvije vodeće ekipe Primera liga, a ovaj put baš kao i u prvom dijelu sezone, domaćin je bio bolji, te je Barcelona slavila sa 2:1.

Tempo utakmice na početku nije bio izrazito velik kako smo navikli u ovoj utakmici u prošlosti i dosta oprezno se ušlo u samu utakmicu.

Prvu priliku imao je Cristiano Ronaldo koji je iz stopostotne šanse pogodio samo prečku.

Igrala se 19. minuta kada je Mathieu nakon centaršuta Messija iz faula pogodio mrežu Casillasa za 1:0 i erupciju Camp Nou stadiona.

Real je nakon toga preuzeo inicijativu i bio jako opasan po gol Brava. Nakon jednog kornera Barcelone i velike šanse koju je promašio Neymar, u istom napadu uslijedio je strašni kontranapad “Kraljevskog kluba” i nakon fantastične asistencije Benzeme, Ronaldo postiže gol za poravnanje.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, a u drugom poluvremenu totalna dominacija Barcelone. Prvo je Suarez u 56. minuti pogodio za 2:1, da bi u nastavku samo raspoloženi Casillas spasio Real katastrofe. Messi je igrao fantastično i stvarao sebi i svojim sugiračima baš kao i protiv Citya veliki broj prilika.

Nakon ovog kola Barcelona ostaje prva na tabeli, samo je bodovnu prednost povećala na sada već četri boda.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 23.3.2015. u 10:41