Barcelona u teškoj krizi, Real ostao na vrhu Primere!

tačno.net
Autor/ica 2.11.2014. u 10:18

Barcelona u teškoj krizi, Real ostao na vrhu Primere!

KONCERT zvižduka na Camp Nou, Barcelona je izgubila. Momčad Luisa Enriquea upisala je drugi uzastopni poraz u španjolskom prvenstvu. Nakon što ih je Real torpedirao u “el clasicu” s 3:1, katalonska momčad na domaćem je terenu stradala protiv Celte 0:1. Zanimljivo je da Barcelona nije izgubila dvije utakmice zaredom od 2009. godine.

Za razliku od utakmice s Realom, Enrique je umjesto Xavija i Inieste protiv svog bivšeg kluba u veznom redu postavio Rafinhu i Rakitića. Zajedno s Messijem, Suarezom i Neymarom u napadu, Barca je vodila glavnu riječ u uvodu utakmice. Međutim, vratar Celte, Sergio Alvarez, odigrao je utakmicu karijere.

Celta pokvarila Suarezov debi na Camp Nou

Prekomjerno granatiranje Celtinog gola počelo je u 8. minuti kada je Alvarez uhvatio Neymarov pokušaj. Tri minute kasnije Neymar je ponovno tukao po vratima Celte. Alvarez je u toj situaciji bio nemoćan, ali zato je stativa spasila gostujući sastav. I to ne samo jednom na utakmici. Messi i društvo gađali su stativu čak četiri puta na utakmici, a to se u Primeri nije dogodilo od 2011. godine.

Alvarez, greda, Alvarez, greda…

Nakon Neymara na red je došao Messi, ali ni čarobni Argentinac nije imao rješenje za Alvareza. Početkom drugog poluvremena Barca je ponovno uzdrmala gredu, a očajni Katalonci nisu ni slutili što ih čeka. U 55. minuti Celta je pobjegla u kontru. Dani Alves nije uspio očistiti prijetnju, Nolito je uspio petom proigrati Joaquina Larriveyja, a Argentinac je prizemnim udarcem pogodio u donji lijevi kut Barcinih vrata.

Do kraja utakmice Barcelona je imala bezbroj prilika, ali što zbog promašaja nesigurnih napadača katalonske ekipe, a što zbog fantastičnog Alvareza, Katalonci su upisali drugi uzastopni poraz u prvenstvu. Ivan Rakitić odradio je svih 90 minuta u porazu Barce.

Enrique: Nisam zabrinut, samo sam ljut

Trener Barcelone Luis Enrique nije bio zabrinut nakon poraza od Celte.

“Da, nisam zabrinut, ali sam ljut. Naravno da će sada svi početi sumnjati u nas, ali na nama je da napravimo analizu i ispravimo sve greške”, poručio je Enrique.

Index.hr

tačno.net
Autor/ica 2.11.2014. u 10:18