Barceloni prijeti izbacivanje iz španske Primere

tačno.net
Autor/ica 22.9.2015. u 09:24

Barceloni prijeti izbacivanje iz španske Primere

Zakon o sportu u Španiji veoma je jasan i jedini ne španski takmičari su klubovi iz Andore. U Kataloniji se nacionalistički lideri nadaju pobjedi na izborima, a ako to i ostvare proglasiće nezavisnost.

Čelnik španske profesionalne fudbalske lige (LFP) upozorio je da aktuelni šampion Barcelona neće moći da igra u Primeri ukoliko katalonski nacionalisti uspiju u namjeri i proglase nezavisnost te pokrajine.

– Zakon o sportu vrlo je jasan: jedini ne španski takmičari su klubovi iz Andore, male komšijske kneževine. Ukoliko se Katalonija odvoji od Španije, kao što su nacionalisti obećali da će učiniti ako pobjede na nedjeljnim regionalnim izborima, Primera bi bila bez katalonskih klubova – rekao je predsjednik LFP Javier Tebas španskoj televiziji.

Pored Barcelone i njenih fudbalskih, košarkaških i rukometnih timova, eventualno isključenje iz španskih sportskih takmičenja podrazumijevalo bi se i za drugi veliki klub iz tog grada, Espanyol. Katalonski nacionalistički lideri obećali su da će proglasiti nezavisnost u roku od 18 mjeseci ukoliko dobiju izbore, zakazane za 27. septembar.

sport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 22.9.2015. u 09:24