Barsini čarobnjaci nastavljaju utrku za Realom

Autor/ica 15.1.2012. u 23:30

Barsini čarobnjaci nastavljaju utrku za Realom

Barcelona je povela nakon deset minuta igre. Alexis Sanchez je pogodio stativu, lopta se odbila do Xavija, koji neometano s pet metara loptu posprema iza leđa Casta. Samo dvije minute trebalo je Barci, preciznije Lionelu Messiju, da udvostruči prednost domaćih.

Sanchez je sjajno proigrao najboljeg nogometaša današnjice, ovaj u svom stilu postigao 18. ovosezonski pogodak u Primeri.

Andalužani su smanjili u 32. minuti nakon lijepe akcije. Salva Sevilla je proigrao Rubena Castra, koji trese mrežu Victora Valdesa. U 52. minuti Nou Camp se utišao. Ruben Castro je centrirao, Roque Santa Cruz poentirao za 2:2.

Katalonci su u posljednjih 20-ak minuta imali brojčanu prednost na terenu, jer je kod gostiju zbog drugog žutog kartona isključen Mario. Prethodno je prvu javnu opomenu dobio deset minuta ranije. Čini se da je izostanak jednog igrača koštao goste iz Andaluzije.

Večeras sjajni Sanchez je svoju dobru partiju krunisao pogotkom za 3:2 u 75. minuti. Uposlio ga je Xavi. Dileme oko pobjednika riješene su u samoj završnici, tačnije u 86. minuti, kada je Messi iz penala došao do 19. prvenstvenog gola. Susret je završen rezultatom 4:2 u korist Barcelone.

Napomenimo da je pred početak utakmice Messiju, uz velike ovacije s tribina, i službeno uručena Zlatna lopta za najboljeg igrača u 2011. godini.

Barci je ovo 12. prvenstvena pobjeda i ponovo su na “samo” pet bodova od madridskog Reala.

Primera, 19. kolo:

Barcelona – Betis 4:2 (Xavi 10, Messi 12, 86 – penal, Sanchez 75/ Castro 32, Santa Cruz 52)

Autor/ica 15.1.2012. u 23:30