Bavarska kaznena ekspedicija očitala lekciju Cityu na Etihadu

tačno.net
Autor/ica 3.10.2013. u 07:22

Bavarska kaznena ekspedicija očitala lekciju Cityu na Etihadu

Aktuelni evropski i njemački prvak do nogu je potukao i ponizio Manchester City na Etihadu, slavivši sa 3:1, iako je taj rezultat mogao biti i znatno ubjedljiviji.

Iako je Manchester City jedna od najjačih ekipa u Engleskoj, večeras su na trenutku na svom Etihadu izgledali kao amaterska ekipa u odnosu na Bavarce.

Bolja igra Nijemaca nagrađena je već u sedmoj minuti. Loptu je na nešto više od 20 metara od gola Joea Harta primio Franck Ribery i snažnim udarcem doveo Bayern u prednost.

Do kraja prvog dijela Bayern je imao apsolutnu inicijativu i kontrolu na terenu, a domaći su jedva uspijevali prenijeti loptu na protivničku polovinu.

Početkom drugog poluvremena City je krenuo nešto ofanzivnije prema golu Manuela Neuera, ali jalovi pritisak donio je samo drugi gol Bayerna, Thomas Muller bio je strijelac u 56. minuti.

Reprezentativac BiH Edin Džeko iz igre je izašao u 57. minuti, a umjesto njega Pellegrini je na teren poslao Alvara Negreda.

Kaznena ekspedicija iz Minhena nastavila je demoliranje Manchester Citya, kada je već u 59. minuti Arjen Robben pogodio za 3:0.

City je prvi udarac prema golu Bayerna uputio u 77. minuti (?!), ali je Neuer odbranio šut Jamesa Milnera.

Utješni gol za City postigao je deset minuta prije kraja veoma lijepim golom Negredo.

Jerome Boateng dobio je crveni karton pet minuta prije kraja, nakon što je kao zadnji igrač odbrane srušio Yayu Tourea.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 3.10.2013. u 07:22